Advies jeugd, vrije tijd en mobiliteit

Type Digitale publicatie
Jaar 2008
Uniek nummer D318

Het jeugdhuis, de grote markt, het park, de sporthal, de lokalen van de jeugdbeweging, … kinderen en jongeren trekken er graag naartoe. Ze doen dit veelal met de fiets of te voet. Maar het beleid hieromtrent is niet altijd afgestemd op deze doelgroep. De Vlaamse Jeugdraad vraagt aan de Vlaamse Overheid om het thema jeugd – vrije tijd – mobiliteit op de politieke agenda te zetten door hiervoor een verantwoordelijke aan te stellen en door het mobiliteitsconvenant uit te breiden.

Download bestand

 

Publicatie

Uitgever Vlaamse jeugdraad

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • 1 juli Spoorwegovergangen: wetgevend werk in zicht

    Op 20 mei 2021 keurde de voltallige Kamer de resolutie betreffende het verhogen van de veiligheid aan spoorwegovergangen goed. Het voorstel, ingediend door Kim Buyst (Groen), Nicolas Parent (Ecolo) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) is er onder meer op gericht Infrabel aan te manen omzichtiger om te springen met het opheffen van overwegen. Gaten in de voetgangers- en fietsnetwerken zijn immers te vermijden.

  • 30 juni Resolutie overwegen unaniem aangenomen door de Federale Kamer

    Op 20 mei 2021 keurde de voltallige Federale Kamer van Volksvertegenwoordigers het voorstel van resolutie betreffende het verhogen van de veiligheid aan spoorwegovergangen goed. Het voorstel, ingediend door Kim Buyst (Groen), Nicolas Parent (Ecolo) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) is er onder meer op gericht Infrabel aan te manen omzichtiger om te springen met het opheffen van overwegen. Gaten in de voetgangers- en fietsnetwerken zijn immers te vermijden.

Volledig nieuwsoverzicht