Advies jeugd, vrije tijd en mobiliteit

Type Digitale publicatie
Jaar 2008
Uniek nummer D318

Het jeugdhuis, de grote markt, het park, de sporthal, de lokalen van de jeugdbeweging, … kinderen en jongeren trekken er graag naartoe. Ze doen dit veelal met de fiets of te voet. Maar het beleid hieromtrent is niet altijd afgestemd op deze doelgroep. De Vlaamse Jeugdraad vraagt aan de Vlaamse Overheid om het thema jeugd – vrije tijd – mobiliteit op de politieke agenda te zetten door hiervoor een verantwoordelijke aan te stellen en door het mobiliteitsconvenant uit te breiden.

Download bestand

 

Publicatie

Uitgever Vlaamse jeugdraad

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • 29 jan Vraag van de maand: Mag Infrabel eenzijdig spoorwegovergangen afsluiten?

    Onze mailbox zat de afgelopen maanden prop- en propvol met vragen over het plots afsluiten van overwegen. De problematiek duikt inderdaad zowat overal op: van > Zottegem en de Vlaamse Ardennen, over > Denderleeuw en > Ieper tot > Beringen
    Eén constante in het hele verhaal blijkt de rol van Infrabel te zijn. De spoorwegbeheerder is er rotsvast van overtuigd dat ze eenzijdig en autonoom overwegen mogen opheffen. Maar is dat wel zo? Een juridische zoektocht dringt zich op!

  • 27 nov Vraag van de maand: Vormen waterlopen een bedreiging voor de trage wegen die er naast lopen?

    De loop van beken en rivieren is dynamisch. Als waterlopen hun natuurlijke gang gaan, verplaatsen ze zich in de loop der tijden. Soms wordt aangehaald dat een buurtweg niet meer toegankelijk is omdat hij volgens de ligging in de Atlas der Buurtwegen nu ín de beek ligt. Dat zou betekenen dat heel wat gemeentewegen - of delen ervan - sinds de opmaak van de Atlas der Buurtwegen opgeslorpt zijn door de beek of rivier waar ze naast liepen. Deze kwestie zorgt vaak voor verwarring, zo blijkt uit de vele vragen die wij hierover binnen krijgen.

Volledig nieuwsoverzicht