Zaaien op beton

Type Monografie
Jaar 2011
Uniek nummer B387

Het Stedenfonds is een van de instrumenten – naast vele andere – van het Vlaamse Stedenbeleid om de leefbaarheid in de steden te verhogen, de dualisering tegen te gaan en de kwaliteit van het bestuur te verhogen. De publicatie beschrijft 107 projecten die de afgelopen tien jaar in de Vlaamse centrumsteden en de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel gefinancierd worden of werden met middelen uit het Stedenfonds.

 

Publicatie

Uitgever Agentschap voor Binnenlands Bestuur - Guido Decoster
Redacteur Joeri De Bruyn en Maarten Van Acker
Organisator(s) Tineke Boucké, Linda Boudry, Caroline Ryckeboer, Paul Salmon, Dirk Temmerman, Stefaan Tubex, Eric Van Hiove, Ann Vanderhasselt

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • 2 mrt Vraag van de maand: Hoe komt een gemeentelijk rooilijnplan tot stand? Welke beroepsmogelijkheden zijn er?

    De regels die van toepassing zijn op trage wegen veranderden ingrijpend op 1 september 2019 door de invoering van het Gemeentewegendecreet. Dat heeft ook gevolgen voor de rooilijnplannen van de gemeentewegen. Daarop worden de ligging en de breedte van de wegen onder het beheer van de gemeente vastgelegd. Maar hoe verloopt de procedure waarmee een gemeentelijk rooilijnplan wordt vastgesteld?

  • 2 mrt Een mening over trage wegen in Antwerpen? Kom af!

    Nu alle trage wegen in Antwerpen in kaart zijn gebracht, gaat het Trage Wegen Antwerpen-team op zoek naar wat de buurtbewoners vinden van de paden en het netwerk in hun wijk. Ben jij een tragewegenkenner of ben je benieuwd naar wat die trage wegen kunnen betekenen voor de stad? Kom dan in maart of april naar één van de MAPits in jouw buurt. Op die avonden brengen we in kaart waar de kansen en de pijnpunten liggen. En niemand die dat beter weet dan de mensen die er wonen of werken.

    Woon je in Antwerpen? Bepaal dan mee hoe we de wandel- en fietservaring in jouw wijk kunnen versterken.

Volledig nieuwsoverzicht