Nieuws over dijken en jaagpaden

Waar zit jouw kink in de link?

Kilometers omweg om een autosnelweg over te steken? Een pad dat doodloopt op een spoorweg? Maar al te vaak botsen fiets- en wandelpaden op een moeilijk te nemen barrière. Een kink in de link. Obstakels die logische verbindingen onderbreken - en je dus dwingen een omweg te maken, vaak langs drukke banen. Met andere woorden: dat soort kleine kinken hebben soms heel vervelende gevolgen. Ze zorgen er zelfs voor dat mensen de fiets laten staan en toch weer voor de auto kiezen. En dat terwijl de oplossing vaak voor de hand ligt. 

Gepubliceerd in Nieuws

Hoffelijkheidscode voor fietsers

De voorbije weken kregen we enkele verontwaardigde reacties binnen op de zogenaamde wielerterroristen die over de ribbelstroken van het jaagpad langs de Schelde in Oudenaarde vlamden. Maar het kan ook anders. Vandaag werd in Puurs door negen verenigingen, waaronder de Wielerbond Vlaanderen, de Vlaamse Wielrijdersbond en de Fietsersbond de hoffelijkheidscode voor fietsers ondertekend.

Gepubliceerd in Nieuws

Jaagpaden opnieuw traag

Op jaagpaden - trage wegen langs rivieren en kanalen - geldt een snelheidsbeperking van 30km/u.  Al sinds 1935.  De laatste jaren was er nogal wat overlast door te snel fietsende wielertoeristen.

Gepubliceerd in Nieuws

Trage Wegen vzw op Radio 1 over de verharding van jaagpaden

De discussie over de zin en onzin van het verharden van jaagpaden breidt zich uit. Naar aanleiding van het protest tegen de verharding van de Netedijk in Nijlen en Berlaar nodigden Peeters en Pichal Trage Wegen vzw uit in de studio om uitleg te geven.

Gepubliceerd in Nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

Volledig nieuwsoverzicht