header02

Menen, 19 augustus Brussel, 1 & 2 september Turnhout, 8 & 9 september Zutendaal, 15 en 16 september Herzele, 25 & 26 augustus

Anthony Schrag / Kevin McPhee (GB) | This is How Far We’ve Come

WALKSHOP 'This is how far we've come' - In Brussel (2.09): infoinschrijvingen

SYMPOSIA & WALKSHOPS in pdf 

web Anthony Schrag - 8 - voorkeur AndyVoor Sideways voorziet Anthony Schrag een 'urban free-climbing' performance en een workshop waarin deelnemers letterlijk nieuwe paden, passages en doorgangen ontdekken. Klimmen wordt hier herontdekt als de kunst van het 'verticale wandelen'.

Anthony is begin deze zomer aangevallen door een hond. Hierdoor is hij fysiek niet meer in staat om 'Sideways' te gaan. Daarvoor werkt hij nu samen met Kevin McPhee om Anthony's origineel idee verder te ontwikkelen in dezelfde spirit.

 Antony Schrag (GB)

web Anthony Schrag - 2Antony Schrag maakt wat hij de 'intelligentie van het lichaam' noemt, tastbaar door onverwachte bewegingslijnen in de stedelijke ruimte aan te duiden en te verkennen. Vertrekkende vanuit vrije looptechnieken zoals 'Parkour' en 'Free Running' stelt hij de standaardisering van mobiliteit en stadsmeubilair in vraag.

www.anthonyschrag.com

Kevin McPhee (GB)

Kevin McPhee is een artiest, curator en werkt ook samen met anderen. Zijn werk neemt vooral de vorm aan van object-installaties met een interesse in de mogelijkheid, eerder dan de echtheid van een fysieke vorm. Zijn werk verkent de verhouding tussen het publiek en het object en hoe het publiek actief kan deelnemen in de ervaring. Kevin heeft eigenlijk niet zoveel gemeen met Anthony's werk, maar is erg geïnteresseerd in participatieve methodologiën en is bovendien in goede conditie. Kevin vertrouwt Anthony en hoopt dat het vertrouwen wederzijds is.

www.kevinmcphee.co.uk