header02

Menen, 19 augustus Brussel, 1 & 2 september Turnhout, 8 & 9 september Zutendaal, 15 en 16 september Herzele, 25 & 26 augustus

Aifoon (BE) | Soundways & Klanklandschappen

2 WALKSHOPS 'Soundways': 
In Herzele (23-25.08): info & inschrijvingen 
In Turnhout (7-9.09): info & inschrijvingen

WALKSHOP 'Klanklandschappen': 
In Turnhout (9.09): info & inschrijvingen

SYMPOSIA & WALKSHOPS in pdf

web Aifoon - headphones 2 - voorkeur AndyDe deelnemers van de workshop worden uitgedaagd om hun fascinatie voor een bepaalde buurt uit te drukken aan de hand van geluid. Na een introductie 'earcleaning' worden verschillende soorten microfoons (contact mic, shotgun mic, hydrofoon, etc), geluidsrecorders en software gebruikt om opnames uit de omgeving te maken, en deze geluidsregistraties worden tot een artistieke compositie verwerkt. Let wel, dit is géén cursus techniek. Het verhaal en de beleving staan centraal, er is dus totaal geen voorkennis vereist. Mensen die geïnteresseerd zijn om op een open en muzikale manieren te luisteren naar de omgeving en deze aan de hand van geluid willen verwerken tot een artistiek product zijn welkom. 

 

Aifoon (BE)

web Aifoon - headphones 1Geluidskunstenaars van Aifoon onderzoeken op een actieve manier de stilte. Aifoon staat voor zowel voor persoonlijke ('I'), als voor een emotionele beleving ('ai'), maar bovenal voor de liefde voor geluid ('foon'). Eigen aan hun manier van werken is dat steeds wordt vertrokken vanuit de communicatieve kracht van de geluidenwereld. Aifoon organiseert workshops en stages met verschillende doelgroepen waarbij geluiden worden gemonteerd tot verhalen. Met hun project 'Traject' vroegen ze bijvoorbeeld aan een aantal kinderen om hun beleving van de weg van huis naar school op te nemen, eerst in geluid dan in beeld. De deelnemers verkennen de portable recorder, foto- en/of videocamera, leren monteren met de computer en houden een logboek bij op het internet.

www.aifoon.org