Login

Hoogstraten

Activiteit: Enkele jaren geleden heeft de Vlaamse Stichting Verkeerskunde in opdracht van de stad Hoogstraten een Schoolbereikbaarheidskaart ontworpen waarop de veilige wegen naar school werden ingekleurd. Ook voor Meer werd aangegeven waar de knelpunten liggen voor veilige verbindingen.

De werkgroep “Oude Voetwegen” van Erfgoed Hoogstraten ijvert al jaren voor het terug open stellen van oude buurtwegen. Deze voetwegen zijn ook veilige verbindingen voor iedereen maar zeker voor onze jeugd.  De werkgroep en een aantal plaatselijke organisaties heeft de gemeente gevraagd om het “Pijperpad” (sentier 42) terug open te stellen voor onze zwakke weggebruikers. De ouderen in Meer herinneren zich deze voetweg wellicht nog. Tijdens de 'Kruisdagen' ging de processie er langs en generaties jongeren fietsten langs deze weg naar school. De laatste jaren is de weg niet meer bruikbaar door onwettige inname.

Dit pad kan een perfecte, veilige verbinding vormen naar de school. Leerlingen hoeven dan niet meer door het drukke en onveilige centrum van Meer.  Bovendien heeft deze buurtweg recreatieve troeven.

Tijdens de Dag van de Trage Weg organiseert de werkgroep Oude Voetwegen een verkennende wandeling langs het Pijperpad en andere trage wegen rond het centrum van Meer. Hierbij hopen zij op een massale opkomst van de Meerse jeugd, wandelaars en alle geïnteresseerden die met hun aanwezigheid de noodzaak van veilige gemeentewegen onderstrepen en in het bijzonder dit Pijperpad. Hopelijk vormt dit pad op zeer korte termijn terug een volwaardige en veilige verbinding voor de hele Meerse gemeenschap.

Op de kloostersite zal Frans Horsten, projectcoördinator en bestuurslid van Erfgoed Hoogstraten, een korte toelichting gegeven over het restauratieproject op deze historisch waardevolle locatie.

Datum: Zondag 21 oktober

Afspraakplaats: om 13u30 aan Klooster in Meer (Hoogstraten). Einde voorzien om 17u.

Wat breng je mee? Je wandelschoenen

Organiserende groep: vzw Erfgoed Hoogstraten - werkgroep Oude Voetwegen

Meer info? Stan Geysen, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 0478/12 28 27

Go to top