Login

Oosterzele

Tracé travak

Historicus Patrick Duportail vertelt over de geschiedenis van de mobiliteit en de arbeidsmobiliteit in het bijzonder. Elke werkdag pendelen duizenden mensen met de auto, de fiets, de bus of de trein vanuit hun gemeente naar het werk. Maar is dat altijd zo geweest? In een eeuw tijd veranderde het leven in het Land van Rode door de komst van trein, tram, fiets en auto.

Je kan deelnemen aan een gegidste wandeling die langs trage wegen en het oude tracé van de tram in Moortsele en Bottelare loopt. Of je stapt in Moortsele in op een fietstocht van 35 km die je langs trage wegen en het traject van de tram in het Land van Rode brengt. Alle deelnemers krijgen een kaart met daarop de route en een vleugje geschiedenis in een notendop.

Tussen 10 en 16u kan je er ook een historisch portret van jezelf of je familie laten maken. Kruip in de kleren van de 19e-eeuwse pendelaar, een seizoenarbeider of avonturier en laat je vastleggen op de gevoelige plaat!

Afspraakplaats: Zondag 21 oktober in het Erfgoedhuis (Sint-Antoniusplein 10) te Moortsele (Oosterzele). Patrick Duportail vertelt om 14u, om 14u30 vertrekt de wandeling. Tussen 9 en 14u kan je je inschrijven voor de fietstocht Tracé Travak, inschrijven voor de wandeling kan vanaf 13u30.

Organiserende groep: Erfgoedcel Viersprong Land van Rode en Werkgroep Trage Wegen Oosterzele.

Wat breng je mee? Je fiets, aangepaste kledij en schoeisel

Meer info? Lien Ceûppens, projectcoördinator Tracé Travak, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 09/363 88 53

Go to top