Login

Sint-Lievens-Houtem

Tracé Travak

Wandeling die je via trage wegen langs het oude tracé van de stoomtram brengt. Of je stapt in Sint-Lievens-Houtem in voor een fietstocht (35 km) die je langs trage wegen en het traject van de tram in het Land van Rode brengt. Alle deelnemers krijgen een kaart met daarop de route en een vleugje geschiedenis in een notendop.

Je kan bovendien een nieuwe trage weg onder muzikale begeleiding inwandelen, luisteren naar verhalen en gedichten over pendelaars en reizigers en uitblazen op de markt met een glas Livinusbier en een belegde boterham. Voor de allerkleinsten zal er een ministoomtrein zijn.

In het lokaal van de KVLV is er de hele dag een fototentoonstelling over de geschiedenis van onze mobiliteit. Voor de liefhebbers van houtig erfgoed is er een wandeling van het NEC.

Afspraakplaats: Zondag 21 oktober op het Marktplein van Sint-Lievens-Houtem. Van 9 tot 14u inschrijven voor fietstocht Tracé Travak, vanaf 8u30 inschrijvingen voor de wandeling. Om 9u start wandeling. Om 10u inhuldiging nieuwe trage weg aan de Swessestraat. Wandelaars en fietsers die tussen 11u30 en 12u30 een bezoekje brengen aan geitenboerderij De Volle Maan kunnen er op vertoon van hun inschrijvingskaart met een hapje en een drankje genieten van verhalen en gedichten over pendelaars en reizigers. Tussen 13u en 17u Livinusbier en belegde boterhammen op de markt. Om 14u start wandeling NEC aan de kerk van Letterhoutem.

Organiserende groep: Erfgoedcel Viersprong Land van Rode, Natuurpunt Sint-Lievens-Houtem en de Vlaamse Landmaatschappij.

Wat breng je mee? Je fiets, aangepaste kledij en schoeisel.

Meer info? Lien Ceûppens, projectcoördinator Tracé Travak, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 09/363 88 53

Go to top