Login

Merelbeke

Tracé travak

Historicus Patrick Duportail vertelt over de geschiedenis van de mobiliteit en de arbeidsmobiliteit in het bijzonder. Elke werkdag pendelen duizenden mensen met de auto, de fiets, de bus of de trein vanuit hun gemeente naar het werk. Maar is dat altijd zo geweest? In een eeuw tijd veranderde het leven in het Land van Rode door de komst van trein, tram, fiets en auto.

Je kan deelnemen aan een gegidste wandeling die langs trage wegen en het oude tracé van de tram loopt. Of je stapt in op een fietstocht van 35 km die je langs trage wegen en het traject van de tram in het Land van Rode brengt. Alle deelnemers krijgen een kaart met daarop de route en een vleugje geschiedenis in een notendop.

Afspraakplaats: Zondag 21 oktober in de O.-L.-V.-Visitatie Lagere School (Stas De Richellelaan 13) te Bottelare (Merelbeke). Patrick Duportail vertelt om 9u30, om 10u vertrekt de wandeling. Inschrijven voor de wandeling kan vanaf 9u, voor de fietstocht Tracé Travak kan dat tussen 9 en 14u. Tot 17u kan je hier ook terecht voor een hapje en een drankje.

Organiserende groep: Erfgoedcel Viersprong Land van Rode en Werkgroep Trage Wegen Merelbeke.

Wat breng je mee? Je fiets, aangepaste kledij en schoeisel.

Meer info? Lien Ceuppens, Projectcoördinator Tracé Travak, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 09/363 88 53

Go to top