Login

Kortemark

Activiteit: fietstocht "Portweg naar de Handzamevallei".

De Portweg is een vroegmiddeleeuwse handelsroute tussen Torhout en de Handzamevallei. Op de Dag van de Trage Weg kan je deze route zelf verkennen met de fiets of je aansluiten bij de fietstocht georganiseerd door de Houtlandse Milieuvereniging (start in Torhout). Je kan je individuele fietstocht starten in Kortemark maar ook in Diksmuide, Torhout of Koekelare. Je maakt een lus langs het fietsnetwerk. Op 4 welbepaalde knooppunten die ook op de route van de Portweg liggen, geeft een gids een woordje uitleg bij deze historische route. Er zijn streekhapjes en -drankjes voorzien in het Archeologisch Site-Museum in Werken. Onderweg worden verschillende trage wegen verkend, waaronder Voetweg 21.

Elk van de fietstochten maakt een driehoek tussen de knooppunten 32, 38 en 40 van het fietsnetwerk. De afstanden zijn verschillend:

  • Koekelare: 25,3 km
  • Torhout: keuze tussen korte (22,3) en lange (31,7) route
  • Kortemark: 25,3 km
  • Diksmuide: keuze tussen korte (24,2) en lange (39,7 km) route

De groepsfietstocht volgt min of meer het oorspronkelijke traject van de Portweg. Heen en terug is dat een tocht van ongeveer 45 km.

Datum: Zondag 21 oktober

Afspraakplaats: vrije start tussen 13u30 en 15u aan het Archeologische Site-Museum, Vladslostraat 9, Kortemark. Einde Voorzien tussen 17u30 en 19u.

Wat breng je mee? fiets en regenkledij. Mogelijkheid tot het huren van een fiets mits reservatie 7 dagen vooraf. Deelnameprijs: 5 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis.

Organiserende groep: de toeristische diensten van Torhout, Diksmuide, Koekelare en Kortemark, de Houtlandse Milieuvereniging, de Heemkundige Kring Houtland-Torhout, Koekelare Spaenhiers en plaatselijke gidsen uit de 4 gemeenten.

Meer info? Jessie Roels, medewerker toerisme Kortemark, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 0476/21 44 36

Go to top