Print this page

Riemst

Trage wegen: kansen in Riemst

Twee jaar geleden werd er op de dag van trage weg een actie opgezet in alle dorpskernen om de trage wegen te inventariseren. Dit uiteraard niet enkel op de dag van de trage weg zelf. Gedurende verschillende weekends heeft een gemotiveerde groep zich hieronder gezet en de trage wegen in Kanne, Herderen, Millen en Val-Meer in kaart gebracht. Na het werk van de inventarisatie werd al snel duidelijk dat er zeer mooie wandelingen mogelijk zijn als we al deze trage wegen aan elkaar koppelen en voorts ook aansluiten op het reeds bestaande netwerk Genoelselderen-Membruggen. De wandeling is ongeveer 15 km lang en voert iedereen langs nog bestaande trage wegen in Val-Meer, Herderen en Genoelselderen. Tevens zullen ook verschillende POI (point of interest) aan bod komen (vb Apolloniakapel, Veldkruizen, Wijnkasteel, archeologie, Tumulus, Landmark slag van Lafelt,...).

Op voorhand inschrijven is verplicht daar er een shuttledienst voorzien zal worden om terug te keren naar de vertrekplaats. Inschrijven doe je door een mail te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , waarin je laat weten voor hoeveel personen je wenst in te schrijven.

Datum: Zaterdag 18 oktober
Afspraakplaats: om 10.00 aan Zaal De bond Val-Meer. Einde voorzien om 15.00.
Wat breng je mee? Wandelschoenen, licht lunchpakket voor onderweg de kleine honger te stillen
Organiserende groep: Gemeente Riemst
Meer info? Pieter Walbers, Mobiliteitsambtenaar, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 012/44 03 31