Login

Zemst (Weerde - Hofstade)

Een felbegeerde brug
Weg 26 en voetweg 48 uit de Atlas der Buurtwegen werden in 1907, door de aanleg van spoorlijn 27b, door een brugje over de Zenne met elkaar verbonden. Hiermee werden ze bijzonder functioneel op het vlak van mobiliteit en recreatie in al zijn vormen. De aanleg van de E19 in 1972 maakte hier een abrupt einde aan: kilometerlange en onveilige omleidingen waren en zijn nog steeds voor de trage weggebruiker het resultaat. De politieke verantwoordelijken hebben we kunnen overhalen om een evaluatie ter plaatse (afstapping) te doen. Bijkomend hebben we een dik dossier aangemaakt waarin heel wat aspecten op allerlei belangrijke mobiliteitsvlakken aangetoond zijn. We verwachten op 19 oktober, tijdens de wandeling op de Dag van de Trage Weg, van elk betrokken politieke bestuur (gemeentelijk, Provinciaal, Vlaams ) een antwoordbrief waarin hun plan van actie staat voor de plaatsing van de gevraagde Fiets- en Wandelbrug. Tevens zal de 300ste liker van onze fanpagina in de bloemetjes gezet worden en er zal een korte ludieke actie hierrond georganiseerd worden. Materiaal te over voor de pers!

Afspraakplaats
Deze actie loopt in samenwerking met Trage Wegen Zemst. Er is een afgepeilde wandeling van 5 en 15km, inschrijving vanaf 13u in het Ontmoetingscentrum, Zemstssteenweg 15 te Hofstade (deelname €1) (zie ook de activiteit in Hofstade). De Actie van Fiets- en Wandelbrug E19 vindt plaats met de begeleide groep die start tussen 13:30u en 14:00u, en zal doorgaan aan de betonnen voetgangersbrug over de Zenne langsheen spoorlijn 27b, Vriezenbroek, Weerde.

Wandelroutes
De wandelroute van 15 km kan je hier bekijken.
De wandelroute van 5 km kan je hier bekijken.

Organisatie
De Bruggenbouwers Zemst, i.s.m. Tage wegen Zemst

Meer info?
Willem Minten, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 015/61 40 19
Meer info op www.facebook.com/FietsEnWandelbrugE19.

Go to top