Login

Zoutleeuw

Ook met de ezel!

Voor het tweede jaar op rij slaan de stad Zoutleeuw, Natuurpunt Gete-Velpe, het Regionaal Landschap Zuid-Hageland en Den Dolaard de handen in elkaar om enkele trage wegen op het grondgebied Zoutleeuw in de kijker te zetten.

Start- en aankomstplaats dit jaar is de Bungensemolen in de Molenstraat te Budingen aan de Grote Gete. Deze watermolen werd reeds in de 15de eeuw gebouwd, het houten onderslagrad werd echter in 1960 gesloopt en de bijpas op de Gete werd nadien toegegooid. Wat overblijft is een grote vierkantshoeve die sinds vorig jaar terug bewoond wordt. In de omgeving liggen talrijke buurt- en voetwegen die voor de gelegenheid met elkaar in verbinding zullen worden gebracht onder de vorm van een prachtige landschapswandeling. De wandeling laat al iets zien van het wandelknooppuntennetwerk Zuid_Hageland waar momenteel aan gewerkt wordt.

De wandeling zelf kan die dag ook samen met een ezel van Den Dolaard worden afgelegd. Hiervoor dien je je op voorhand in te schrijven via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Als je met de wagen komt, dan kan je deze stallen op het pleintje aan de kerk in Budingen en te voet via de Twee Getenstraat naar de molen wandelen.

Afspraakplaats: Zondag 19 oktoberom 14.00 u aan Molen van Budingen. Einde voorzien om 18.00 u.

Wat breng je mee? Aangepaste wandelkledij

Organiserende groep: Den Dolaard in samenwerking met Natuurpunt Zoutleeuw, Stad Zoutleeuw, Regionaal Landschap Zuid-Hageland.

Meer info? Jan Nijs, Filosoof, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 0479452336

Go to top