Login

Aarschot (Gelrode)

Op stap langs Gelroodse wegen.

Zin in een mooie wandeling, maar geen zin in asfalt of beton onder de voeten? Kom dan op zondag 19 oktober mee op stap langs Gelroodse wegen. Met wandelingen van 4 of 8 kilometer zoeken we zoveel mogelijk kleine wegen op. Een unieke kennismaking met de mooiste plekjes in Gelrode waarvan je het bestaan misschien nog niet kende.

Met deze wandeling tonen we dat er draagvlak bestaat voor trage wegen: neen, ze zijn niet passé! Zachte weggebruikers kunnen er op een duurzame en veilige manier langs naar school of naar de bakker. Trage wegen maken onze gemeente aantrekkelijk voor wandelaars, fietsers en ruiters. In de wegberm vind je soms de laatste restjes natuur en ze zijn de dragers van ons lokaal erfgoed. Hier en daar is het terrein om één of andere reden echter moeilijker toegankelijk. Daarom vroegen we de medewerking van de Stad Aarschot om bepaalde tracés weer open te maken. De eerste stappen naar herstel op het terrein werden al gezet. Wandelend Gelrode is er van overtuigd dat er binnenkort een oplossing komt!

Afspraakplaats: Zondag 19 oktober om 14 aan de Oude Jongensschool (Pastoor Dergentstraat 46) in Gelrode. Einde voorzien om 17 uur.

Wat breng je mee? Hier en daar is het terrein om één of andere reden moeilijker toegankelijk. Stevig schoeisel is daarom aangeraden.

Organisatie: Trage Wegen Aarschot

Meer info? Sarah Lefevere, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Go to top