Print this page

Halle

Nazomertocht te Halle

Het prachtige Pajottenland in een nazomers kleedje met vele tinten geel, oranje en bruin. Dit is wat u als wandelaar tijdens deze Nazomertocht mag verwachten, tenzij de herfst wat later komt. Geen kilometers lange asfalt of betonbanen, maar wel boswegen door het Kluisbos, Krabbos, bois de Hamme, Hallerbos en het Lembeekbos, veldwegen, paden en rustige binnenwegen krijgt u te bewandelen, m.a.w. Trage Wegen. Je kan maar liefst uit 10 verschillende afstanden kiezen: van 4 tot 50 km.

Een echte bedevaart wordt het niet, maar een deel van de Wegom kunnen we zeker niet links laten liggen. Wel gaan we op zoek naar de gewestgrens en verkennen een prachtig stukje Waals-Brabant. Vanuit de Zennevallei stijgen we langzaam via het Kluisbos naar het Hallerbos om langs het Lembeekbos af te dalen naar het kanaal Brussel-Charleroi dat naast de Zenne loopt. De gotische Sint-Martinusbasiliek vormt als het ware het middelpunt waar de parkoersen ronddraaien. Dankzij het golvende landschap kunt u genieten van prachtige vergezichten over akkers, weiden en kleine stukjes natuurgebieden met heldere beekjes die naar de Zenne kabbelen. De 42- en de 50km-stappers krijgen er een prachtig ommetje naar Zevenbronnen als kers op de taart bovenop.

Voldoende en verzorgde rustposten geven u de kans om even op adem te komen en de verbruikte energie aan te vullen. Wij hopen u ook te mogen verwelkomen.

Afspraakplaats: Zondag 19 oktober tussen 7 en 15uur aan Don Bosco instituut, Lenniksesteenweg 2, 1500 Halle. Einde voorzien om 18 uur.

De startplaats in het Don Bosco-instituut te Halle biedt een zeer ruime parkeergelegenheid. Wie met De Lijn komt, wordt voor de deur afgezet en het treinstation ligt op 15 min. wandelafstand verwijderd.

Wat breng je mee? Stevige wandelschoenen

Organisatie: De Heidetochten Kester-Gooik

Meer info? Jean Heymans, secretaris De Heidetochten Kester-Gooik of 054/56 71 46