Login

Evergem (Ertvelde)

Tereeckschenkerkwegel

Officiële openstelling van de TEREECKSCHENKERKWEGEL (nr.2.36 Atlas der Buurtwegen). Deze 1km lange wegel sluit aan bij een trage weg op het grondgebied van Oosteeklo (geopend op de dag van de Trage Weg in 2010) en vormt zo een verbinding tussen het centrum van de gemeente Oosteeklo en het centrum van de gemeente Ertvelde.

Plechtige opening nieuwe trage weg
Op zaterdag 18 oktober – de Dag van de Trage Weg - wordt er in Evergem een nieuwe trage weg geopend. De Ter Eekschekerkweg is een één kilometer lange fiets- en wandelverbinding tussen de Biezenkouter (tegenover de Albijn Van den Abeelestraat) en Tereeken (in Ertvelde). De inhuldiging start om 14 uur met het doorknippen van het lint en de officiële opening van de wegel (aan het kruispunt Biezenkouter met de Albijn Van den Abeelestraat). Vervolgens wordt de wegel ingewandeld.

Fietstocht langs trage wegen
Na de inhuldiging van de nieuwe trage weg kan men deelnemen aan een bewegwijzerde fietstocht van een 20-tal kilometer. Vrije start vanaf 15 uur ter hoogte van Tereeken 3. De tocht gaat langs de mooiste plekjes van Ertvelde en via een 10-tal goed berijdbare trage en autoluwe wegen verspreid over de gemeente. Het einde is voorzien om 18 uur. De tocht is uitgestippeld door het Evergems Forum van de Trage Weg.

Datum: Zaterdag 18 oktober

Afspraakplaats: om 14 uur aan aan het kruispunt Biezenkouter met de Albijn Van den Abeelestraat. Einde voorzien om 17 uur.

Wat breng je mee? wandelschoenen en/of fiets

Organiserende groep: Evergems Forum v/d Trage Weg

Meer info? Mia Verschaere, Forumlid, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 09/357 59 30

Go to top