Login

Aartselaar

Landschapspark Zuidrand

Feestelijke lancering van de tweede Wandelkaart ‘Landschapspark Zuidrand’ op 11 oktober om 15.30u in de Reukens, start aan de parking van Oeyevaersbosch te Aartselaar. Iedereen is welkom!
201 km en 23 bewegwijzerde wandellussen brengen je naar mooie plekjes in het Landschapspark Zuidrand.
Ontdek het open ruimtegebied de Reukens in Aartselaar tijdens de opening onder begeleiding van gidsen die je in het gebied meenemen. Op het infomarktje kan je de wandelkaart kopen aan 5 euro per stuk, kan je bijenhotels maken, kom je wat meer te weten en kan je een drankje verkrijgen.
De wandelkaart neemt je mee naar fort 3 in Borsbeek, 4 in Mortsel, 5 in Edegem, 6 en 7 in Wilrijk, naar tal van kasteeldomeinen zoals Solhof in Aartselaar, Klaverblad in Wilrijk, Groeningenhof in Kontich, Hof Ter Linden in Edegem, Weyminckhove in Hove, kasteeldomein van Lint, Frijthout in Hove en Boechout. Ze neemt je ook mee naar beekvalleien, die bestaan uit een mozaïek van landbouw, natuur en bos.
Wie maakte deze kaart?
Het Landschapspark Zuidrand is een gebiedsgerichte samenwerking, onder coördinatie van de provincie Antwerpen, en bestaat uit de gemeenten Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint, de stad Mortsel en het district Wilrijk, de Vlaamse overheid zoals het Agentschap voor Natuur en Bos, Onroerend Erfgoed, Ruimtelijke Ordening en afdeling duurzame landbouwontwikkeling, de provincie en lokale verenigingen zoals Natuurpunt, ABS, Boerenbond en Landelijke Gilden, Heemkundige kringen, Wandelclubs, Bijengildes, enz en bovenlokale verenigingen zoals Kempens Landschap, Bosgroep Antwerpen-Zuid, TPA, Azura, vzw trage wegen, wildbeheereenheden, enz. Samen maken ze werk van meer en betere ‘Beleefbare open Ruimte in de Antwerpse Zuidrand’.
Nadien kan je de kaart kopen op de verkoopadressen van de gemeenten, te vinden op de site van de provincie Antwerpen. Meer info vind je terug op www.provincieantwerpen.be (zoek op Landschapspark Zuidrand).


Datum: Zaterdag 11 oktober (opgelet: deze activiteit vindt plaats het weekend vóór de Dag van de Trage Weg)
Afspraakplaats: om 15.30 aan de Reukens, start aan de parking van Oeyevaersbosch te Aartselaar. Einde voorzien om 18.00.
Wat breng je mee? wandelschoenen
Organiserende groep: Landschapspark Zuidrand in samenwerking met Landschapspark Zuidrand, gemeenten van Landschapspark zuidrand:Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Mortsel, Edegem, Hove, Lint, Kontich en districht Wilrijk.
Meer info? Ann Thomas, projectcoördinator, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 0474858926
Adres contactpersoon: Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen

Go to top