Login

Baarle-Nassau

Hooghuis

Wandeling over de gronden van het voormalige 'Hooghuis', een 19e eeuwse grootschalige heideontginning ten noordwesten van Baarle-Nassau, nu bekend onder de naam Gaarshof.
Op het terrein van een zorginstelling wordt een ontbrekende schakel in een oud bedevaartspad - dat werd op 20 augustus door Sint Bernardus bedevaartgangers vanuit Alphen naar Ulicoten gebruikt - weer in ere hersteld.
De kenmerkende dreven met dubbelzijdige laanbeplanting uit de tijd van de ontginning zijn nog steeds aanwezig. Op een deel van het 'Hooghuis' wordt nu een nieuw landgoed ontwikkeld. De oude dreven blijven toegankelijk en er komen in het kader van de natuurontwikkeling nieuwe paden bij. Tijdens de wandeling geeft de ontwikkelaar van het Landgoed Hooghuys meer uitleg.
En als toestemming én financiering tijdig rondkomen, wordt een nieuwe ontsluiting van het 'Hooghuis' ingewandeld. 

Afspraakplaats: Zondag 19 oktober om 14.00 uur aan camping Ponderosa hoek Maaijkant/Oude Bredasebaan. Einde voorzien om 17.00 uur.

Wat breng je mee? wandelschoenen

Organiserende groep: Heemkundekring Baarle-Hertog/Nassau in samenwerking met , Landgoed Hooghuys en stichting SMO.

Meer info? Harry Benschop, coördinator werkgroep zandwegen, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 0031 612/ 49 83 05

Go to top