Login

Steenokkerzeel-Kortenberg

Prachtig panorama

Voor de 8de editie van de Dag van de Trage Weg trekken we naar de grens met Kortenberg. Daar ligt een heuse berg : de Tichelenberg of Runderenberg. Dat wordt dus klimmen geblazen, al vallen de hoogteverschillen goed mee. Maar toch genoeg om te kunnen genieten van een panorama in alle richtingen. Zelfs de Mechelse Sint-Romboutstoren komt in zicht. We bezoeken ook een FLAK-site vanwaar de Duitsers tijdens WO II het luchtruim in de omgeving controleerden. De site heeft toeristisch potentieel, maar ligt er verwaarloosd bij. Ook de trage wegen in de buurt kunnen een opfrisbeurt goed gebruiken. Maar vermits zowel Steenokkerzeel als Kortenberg een tragewegenproject gelanceerd hebben, is er wellicht beterschap op komst. Wandeling (6,5 km) met gidsen van Heemkring Ter Ham.deels langs onverharde wegen in open veld.

Afspraakplaats: Zondag 19 oktober om 14u aan parking Boogstok nabij het treinstation van Kortenberg (onder de brug over de spoorweg). Einde voorzien om 17u.

Wat breng je mee? wandelschoenen, bescherming tegen wind

Organiserende groep: Heemkring Ter Ham

Meer info? Bavo Van Olmen, Secretaris, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 027517141

Go to top