Login

Zele goes Berlare

Activiteit: De trage wegen die leiden van de wijk Avermaat in Zele naar Berlare Broek worden feestelijk ingehuldigd en ingewandeld. Het gemeentebestuur van Zele en het Regionaal Landschap Schelde-Durme werkten nauw samen aan het herstel van deze veilige en rustige verbinding.

Over de trage wegen in Zele
Het gemeentebestuur van Zele en het Regionaal Landschap Schelde-Durme legden dit wandelpad aan tussen de Meerskant en de Haststraat. Deze trage verbinding kwam op vraag van de inwoners van Zele die zo veilig en rustig kunnen wandelen van de wijk Avermaat naar Berlare Broek. De werken werden uitgevoerd met steun van de gemeente Zele, de Provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse Landmaatschappij. De gemeente Zele onderhoudt deze nieuwe wandel- en fietsverbinding zodat ze toegankelijk blijft.

Zele goes Berlare
De pas vernieuwde trage wegen in Zele worden op zondag 20 oktober extra in de kijker gezet.

Wanneer: zondag 20 oktober 2013 van 9.30 uur tot 12 uur (jogging) en van 14 tot 17 uur (wandelingen)


Wat:
Ochtendjogging langs trage wegen wijk Avermaat tot Berlare Broek.
Je kan je vanaf 9.30 uur inschrijven aan de stand van de Atletiekclub Zele (Meerskant 143) voor een afstand van 5 / 10 / 15 km. De lopers van 15 km starten om 10 uur, 10 km om 10.15 uur en 5 km om 10.30 uur. Deelname is gratis.
Namiddagwandeling langs trage wegen wijk Avermaat tot Berlare Broek
Vanaf 14 uur kan je individueel of met gids wandelen langs de herstelde trage wegen die vertrekken aan Meerskant 143 (wandellus van 5 km). Stevige wandelschoenen zijn aangewezen. Je kan kiezen tussen een begeleide natuurwandeling die start om 14 uur of een erfgoedwandeling om 14.30 uur. In Berlare word je feestelijk verwelkomd door het gemeentebestuur van Berlare. Daarna wandelen we verder naar Zele waar je terecht kan voor een hapje, drankje en streepje muziek tot 17 uur.
Waar: Meerskant 143 in Zele (toegangsdreef de Watergroep) - parkeren kan je in deze straat
Je vindt alle info over dit evenement op www.rlsd.be.

Over het Regionaal Landschap Schelde-Durme
Het Regionaal Landschap Schelde-Durme is actief in 15 gemeenten in de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen, van Melle tot Schelle. De vereniging wil de inwoners overtuigen van de waarde van de natuur en de schoonheid van het landschap. Ze werkt hiervoor samen met verschillende partners. Het herstel van trage wegen is een van de vele projecten. Voor meer informatie over het Regionaal Landschap Schelde-Durme en zijn projecten kan je terecht op www.rlsd.be.

Go to top