Login

Geel-Oosterlo

Activiteit: Nachtvlinders ontdekken voor de vroege vogels. 

Stad Geel, Natuurpunt en het MPI nodigen jullie uit om de leaderprojecten"trage wegen doen bewegen" en "spelen in beweging" te ontdekken in en rondom het MPI
Kom spelen in de (binnen)speeltuin van het MPI of ontdek de speelse elementen op de Kikkerweide. Animatie en streekproducten worden voorzien!
Tussen 12 en 14u in en rondom het MPI.
Bij slecht weer gaat deze activiteit ook gewoon door!

Bereikbaarheid
Ben je inwoner van Geel of de omliggende gemeenten dan kom je misschien wel met de fiets?
MPI Oosterlo is slechts een half uurtje fietsen van het centrum van Geel. Hier is ook een NMBS station. MPI is ook vlot bereikbaar via buslijn 510 halte "Eindhoutseweg" en/of de belbus.
Kom je toch met de auto dan kan je parkeren ter hoogte van de kerk van Oosterlo (GPS Eindhoutseweg 36) of ter hoogte van de ingang van het MPI (GPS Eindhoutseweg 25). OPGELET wegenwerken: Project Noord-Zuid Kempen thv afrit E313 Geel West zie www.noordzuidkempen.be voor meer info.

Datum: Zondag 20 oktober
Afspraakplaats: om 09:30u aan MPI Geel Oosterlo. Einde voorzien om 16.00u.
Wat breng je mee? wandelschoenen / laarzen
Organiserende groep: stad Geel
Meer info? TD - infocel technische diensten
Werft 20
2440 Geel
tel. 014 56 62 50
fax 014 56 62 39
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Trage weg in de kijker: Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, Stad Geel, MPI Oosterlo en Natuurpunt zijn fier op het resultaat van de heropwaardering van trage wegen in Geel Oosterlo. Trage wegen zijn weggetjes en paden die voornamelijk gebruikt worden door niet-gemotoriseerde voertuigen, de zogenaamde wandel- en fietspaadjes. Ze zijn een prima middel om speelruimten en kindvriendelijke publieke ruimten op een veilige en aangename manier te laten doorweven met elkaar en te verbinden. Net dat wilden bovengenoemde organisaties samen bereiken in Oosterlo, door twee projecten op elkaar aan te laten sluiten. Het gaat om het LEADER-project 'Midden Kempen beweegt langs trage wegen' van stad Geel en het Regionaal landschap en het LEADER-project 'Spelen in beweging' van MPI Oosterlo en Natuurpunt.
Wat is er concreet gebeurd? Het paadje achter het MPI werd halfverhard, waardoor het nu beter toegankelijk is voor mensen in een rolstoel of wandelaars met een buggy. Dit paadje noemt voortaan het Kloosterpad. In dit pad worden ook een aantal aanplantingen aangebracht naast de betonnen omheining om deze groener te maken. Van aan het MPI loopt het pad verder tot in de Kalvariebergstraat d.m.v. een halfverhard karrenspoor.
De verbetering van het Kloosterpad sluit ook aan op de ontwikkeling van een recreatiezone. Een multisensorieel pad vertrekt van op het domein van MPI langs de achterkant door een nieuwe poort over het Kloosterpad naar een achterliggend terrein van Natuurpunt. Hier wandel je over een heuse speelweide met o.a. een wilgentent, een klimboom, een boomgaard en een vertelhoek. Elke bezoeker, jong en oud, kan hier naar hartenlust zijn zintuigen laten prikkelen. De wandelweg loopt verder over een nieuwe brug aangelegd door Natuurpunt. Dit pad kreeg de naam Molenlaakpad mee en komt uit op de Eindhoutseweg.
Door het herstel van trage wegen creëert de stad een duurzame mobiliteit maar ook verkeersveilige alternatieven voor de wandelaars en fietsers.

Go to top