Login

Error
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /var/www/vhosts/tragewegen.be/httpdocs/images/stories/DTW/2013/Koningshooikt
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/DTW/2013/Koningshooikt

Koningshooikt

Koningshooikt is een trouwe klant van de dag van de trage weg.  Dit jaar kozen ze voor het eerst voor echte actie. En ook de Lierse werkgroep liet zich hierbij niet onbetuigd. De handen eens uit de mouwen steken. Daar was een goeie reden voor.

Een bestaande buurtweg krijgt einde 2012 op vraag van onze werkgroep de erkenning als trage weg door het stadsbestuur. Sedert kort merk je het ook ter plekke door de plaatsing van aangepaste verkeersborden. En zo zijn moto's, jeeps en squads niet langer welkom in dit kronkelende bospad in de rustige omgeving van het wandelbos Brede Zijp.


Op deze zalige herfstdag hebben we het pad onder handen genomen. Takken snoeien en stormhout opruimen. Putten vullen met 15 m3 grof materiaal dat de stad ons ter beschikking stelt. Tegelijkertijd stellen we voor als naam 'Nestjes'pad', gelinkt aan een dorpsfiguur die langs het pad heeft gewoond. We plaatsen voorlopige bordjes en nodigen de stad uit om bij elke verbindende buurtweg dit type te gebruiken.


Er is mooie persaanwezigheid. De helft van het schepencollege laat zich zien. Een flinke groep vrijwillige helpers zwoegen om het materiaal ter plekke te krijgen. Na het werk verlekkeren we iedere helper met zelfgebakken wafels en frisdrank.


Het gezonde en aangename werk is doorweven met allerlei nuttige en verhelderende gesprekken. Van onze bevoegde schepen Bert krijgen we in ieder geval de verzekering dat Lier het tragewegenbeleid verder ter harte zal nemen. Daarbij wordt onze medewerking naar waarde geschat. Wij gebruiken dit moment om enkele duidelijke oproepen te doen naar de stad toe, zoals de vraag voor een ambtenaar trage wegen en lidmaatschap vanwege de stad bij vzw Trage Wegen.

Wie zich nog herinnert dat Lier het Aanmoedigingspad ter gelegenheid van 10 jaar trage wegen in de wacht heeft gesleept willen we erop wijzen dat Lier deze (on)eer aan een ander wil laten. Deze ambitie lijkt ons sinds kort niet overdreven.

{gallery}stories/DTW/2013/Koningshooikt{/gallery}

Organiserende groep: Werkgroep Trage Wegen Koningshooikt
Meer info? Hubert De Potter, voorzitter, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 015 314849

Go to top