Login

Heist-op-den-Berg

Activiteit:Komt dat zien en beleven, zondag 20 oktober, op de Dag van de Trage Weg, de feestelijke opening van de eerste fietsstraat in Heist-op-den-Berg. Naam van de gelukkige: de Biekorfstraat. Daar krijgen fietsers voortaan absolute voorrang, van de Werftsesteenweg tot de Heilig Hartstraat. Alleen bewoners en bezoekers zijn er nog als bestemmingsverkeer met de auto welkom. Op voorwaarde dat ze de fietsers niet inhalen en maximum 30 km/u rijden. Dat nieuwe evenwicht is de naam Biekorf en omgeving waardig. In de sporen van Gezelle en Panamarenko, is de BiekorfFIETSstraat een knipoog naar verstandige Vlamingen, en een verwijzing naar een warme, creatieve werkplaats. Een schone geste aan de schoolgemeenschap, de jeugdbeweging en het verenigingsleven in de buurt van Heist-Statie. En een opsteker voor de actie 'Op de kop gevallen?' van het Verkeersplatform. Ook dank voor de fijne samenwerking, het gemeentebestuur, de schepen, de dienst, de werkgroep en de raad. Tijd nu om het lint te knippen, het glas te heffen en de fietsstraat in te rijden. Hoera (x3), Heist heeft er een hip (x2) verkeersbord bij.
Datum: Zondag 20 oktober
Afspraakplaats: om 14u aan Biekorfstraat (aan de kruising met de H. Hartstraat). Einde voorzien om 15u.
Wat breng je mee? Fiets en verrassende outfit
Organiserende groep: Verkeersplatform Heist in samenwerking met Dienst mobiliteit , Acw, Kwb, Femma, Chiro, Oudercomité H. Hartschool .
Meer info? Luk Vanden poel, Voorzitter ACW, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 0494/71 23 81

Go to top