Login

Torhout

Activiteit:Een trage weg is elke weg die niet bedoeld is voor gemotoriseerd verkeer.
Zeer interessante linten waarlangs de natuur zich kan verplaatsen, zonder doodgereden te worden. Voor planten en dieren zijn dit soms ook de enige verbinding tussen tweewaarde volle gebieden.
Trage wegen bieden heel wat mogelijkheden om onder andere te wandelen, fietsen, genieten van de natuur.
Zwakke weggebruikers zijn meer en meer het slachtoffer in het verkeer. Trage wegen worden daarom ook belangrijker om dit te verhelpen.
Er is echter nog veel werk, trage wegen staan onder zware druk en worden tersluiks ingenomen.
Natuurpunt Tornhout ijvert al meer dan 20 jaar om deze trage wegen in ere te herstellen. Daarom wandelen we al bijna 10 jaar over buurtwegen zodat die toegankelijk worden en blijven.
Ook in het stadsbestuur van Torhout waait er een nieuwe wind. De inventaris van 2007 op papier is nu digitaal geoptimaliseerd. Alle buurtwegen worden samen met 25 vrijwilligers grondig geïnspecteerd. De resultaten worden tegen september via de milieuraad openbaar gemaakt.
Het beleid van Torhout samen met de provincie, stellen dan een visie op. Er wordt vooral gestreefd naar het maken van lussen en veilige verbindingen. Er zullen trage wegen moeten verbeterd worden, overbodig zijn en nieuwe wegen bijkomen. Hopelijk krijgt Natuurpunt een vinger in de pap om ook onze visie kenbaar te maken. We zenden alvast een brief naar het stadsbestuur om jaarlijks 3 buurtwegen opnieuw toegankelijk te maken.
De "dag van de trage weg" op 20 oktober 2013 moedigt de gemeenten aan, verwaarloosde wegen terug te openen. Onze afdeling van Natuurpunt verkent dan enkele trage wegen in de omgeving van Groenhove. Afspraak op 20 oktober om 14 uur op de parking Groenhove, Bosdreef 8 in Torhout.

Datum: Zondag 20 oktober
Afspraakplaats: om 14:00 aan Parking Bosdreef 8 Torhout Groenhove. Einde voorzien om 17:00.
Wat breng je mee? Goede wandelschoenen
Organiserende groep: Natuurpunt Torhout in samenwerking met Natuurpunt HOUTLAND, Stad Torhout.
Meer info? Roney Debaillie, bestuurslid, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 0484 48 15 47

Go to top