Login

Kortrijk

Organiserende groep: Stad Kortrijk, in samenwerking met gebiedswerking Heule, Overleie en Sente

Activiteit: sneukeltocht in Heule

Heule en Kortrijk herbergen een veelheid aan trage wegen. In een zo sterk verstedelijkt gebied is de historische en de gebruikswaarde van doorsteekjes en paden misschien zelfs groter dan in open gebied.

Sinds 2008 inventariseren vrijwilligers stap voor stap alle trage wegen in Kortrijk.

Dit voorjaar waren Kortrijk centrum en Heule aan de beurt en gingen enthousiaste vrijwilligers - met fototoestel in de aanslag - net daar op ontdekking naar gekende en ongekende paden voor niet-gemotoriseerd verkeer. De resultaten van hun mooie werk stellen we jou graag voor met een geleide wandeling op de ‘Dag van de Trage Weg’. Dé dag waar we de wegen voor niet gemotoriseerd verkeer in de kijker plaatsen.

We laten je proeven van trage wegen en lekkers van eigen bodem. De wandeling van ongeveer 7km, eindigt aan het beginpunt.

Het kaartje met de wandeling kun je hier downloaden. 

Contact: Jeroen Vanhoorne, mobiliteitsexpert Kortrijk ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 056/27 83 54)

Datum van de actie: zondag 23 oktober, van 14u tot 17u

Afspraakplaats: de heerlijkheid van Heule, Zeger van Heulestraat 51-53. Wie met de wagen komt kan deze kwijt op de parking aan OC De Vonke op het Lagaeplein

Wat breng je mee?: wandelschoenen

Go to top