Login

Zwalm

Naam van de groep: Trage Wegen Zwalm (gemeente Zwalm en Milieufront Omer-Wattez)

Activiteit:
tragewegenwandeling met acoustische omkadering.

Inwandelen van een nieuw tragewegenparcours. Het parcours in nog niet definitief maar we willen alvast een voorsmaakje geven. Er is een begeleide wandeling van ongeveer 1 uur. Daarnaast is er een nieuw wandellus van ongeveer 3,5 uur. Nadien is er een gezellig samenzijn in de sporthal van Mariaheem.

Overtuigd van de meerwaarde van trage wegen en geïnspireerd door het voorbeeld van heel wat andere gemeenten heeft Zwalm besloten en lokaal herstel- en ontwikkelingsplan trage wegen op te stellen en dit in samenwerking met de provincie, de vzw Trage Wegen, het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen en vrijwilligers uit onze eigen gemeente. We willen het netwerk trage wegen in Zwalm veiliger en aantrekkelijker maken. Sinds begin dit jaar maakten een aantal vrijwilligers een inventaris op van de trage wegen in de deelgemeentes Beerlegem, Sint-Maria-Latem, Meilegem en Paulatem. Een hele klus, maar dankzij deze inventarisatie zijn alle trage wegen binnen deze deelgemeenten beschreven en in kaart gebracht. Hierdoor kunnen we al één uitgewerkte lus voorstellen.

Alles staat nog in zijn beginschoenen, maar het streefdoel is een bewegwijzerd tragewegennetwerk, zodat het mogelijk wordt om vanuit Beerlegem, Roborst of Sint-Denijs-Boekel de andere deelgemeenten veilig en via de natuur te bereiken.

Contact: Erwin Froyen, dienst RO Stedenbouw Zwalm ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 055/48 05 81)

Datum van de actie: zondag 24 oktober, om 13u30

Afspraakplaats: om 13u30 in zaal Mariaheem (Beekmeers, Beerlegem). De begeleide wandeling start om 14u. 

Wat breng je mee?: Aangepaste kledij en schoenen

Go to top