Login

Lier (Koningshooikt)

Naam van de groep: Werkgroep Trage Wegen Koningshooikt

Contact: Hubert De Potter ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )

Datum van de actie: zaterdag 24 oktober

Activiteit: de routes die vorig jaar in voorlopige vorm werden ingewandeld, zijn nu bewegwijzerd, aangepast en voorzien van infrastructuur. De wandelroutes werden ook in een prachtige brochure 'wandelen in Koningshooikt' gegoten. Op de Dag van de Trage Weg kon je de wandelingen verkennen onder de leiding van routewachters. Bij deze gelegenheid bracht de werkgroep ook een paar punten onder de aandacht brengen, zoals het inrichten van een rusthoek met banken en bomen. Ook was er bijzondere aandacht voor het belang van voetweg 49 tussen Lier en Koningshooikt: de werkgroep ijvert er voor om deze prioritair te laten opnemen in het project van Igemo.

In 2007 gingen een aantal padvinders op stap om de trage wegen in Koningshooikt te inventariseren en een aantal wandellussen te realiseren. Het ontwerpen van de wandelingen heeft geholpen om in onbruik geraakte paden en nieuwe paden te vinden. Vorig jaar werden een aantal knelpunten opgelost. Op de receptie en inhuldiging die de stad Lier organiseerde, zette Trage Wegen Koningshooikt dit nog eens in de verf, samen met haar actiepunten.

Go to top