Login

Gent

Maskesmachine brengt “De Weg”


Naam van de groep:
Stad Gent en Maskesmachine

Contact: Peter Lambrecht, Wijkregisseur Drongen en Sint-Denijs-Westrem/Afsnee ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )

Datum van de actie: zaterdag 24 en zondag 25 oktober

Activiteit: vanuit een gedeelde fascinatie voor wegen in al hun grootten en verschijningen, creëerden Liesbet Swings en Barbara Van Hoestenberghe de muziekperformance “De Weg”. Op de Dag van de Trage Weg gingen ze voor de vijfde keer op rij aan de slag met input, impact en inspiratie van een veldweg, voor de gelegenheid de Asselsekerkweg in Drongen. Maskesmachine combineert de landschappelijke, natuur- en erfgoedwaarde van trage wegen met een eigen frisse interpretatie in muziek en visuele acts. Zo verzamelen ze een heus audioarchief gebaseerd op landwegen.

Het geografische en historische profiel van de wegen wordt gelezen, geïnterpreteerd en omgezet in geluid in de tien dagen voorafgaand aan de performance. Tijdens een 20 minuten durende wandeling met oortjes nam Maskesmachine u mee op avontuur langs de Asselsekerkweg, in de maat van de unieke soundtrack. Een bijzondere manier om trage wegen te verkennen!

Makesmachine is niet aan haar proefstuk toe. In 2007 brachten zij “all together”, dat gemaakt werd op een veldweg in het Spaanse dorpje Pontós (www.rockoco.be/maskesmachine).

Go to top