Login

Beringen

Naam van de groep: Beringen, de provincie Limburg, Regionaal Landschap Lage Kempen en Trage Wegen vzw

Contact: Annemie Witters, diensthoofd milieu ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 011/43 02 59)

Datum van de actie: zondag 11 oktober.

Activiteit: begeleide wandelingen langs holle wegen in Paal

De provincie Limburg startte samen met Trage Wegen vzw een plattelandsontwikkelingsproject: 'Wegwijs in de trage wegen – van planning tot uitvoering'. Dit project omvat twee deelprojecten: enerzijds een methodiek uitwerken die gemeenten verder helpt met de uitvoering van hun trage-wegeninitiatieven, anderzijds wordt voor de stad Hasselt onderzocht op welke manier trage wegen het buitengebied kunnen verbinden met het stadscentrum.

Tijdens de wandelhappening in Paal kreeg je al een voorsmaakje van het project en kon je met eigen ogen zien hoe een trage weg opnieuw open gemaakt is. Er waren infostanden van ondermeer: Hartenboer, vzw De Posthoorn, de compostmeesters, Trage Wegen vzw, Kiosk en Regionaal Landschappen Lage Kempen.

Beringen maakte vooraf een ontoegankelijke weg terug vrij.

Op de Dag van de Trage Weg leidden gidsen de honderd deelnemers langs de nieuwe verbinding, maar ook langs gekende trage wegen.

Meer informatie en foto 's op www.paalonline.be

Go to top