Login

Menen

Naam van de groep: ACW-werkgroep "Mobiliteit" Rekkem

Contact: Bernard Planckaert ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )
             Berenice Bogaert - Schepen van milieu, onderwijs, welzijn en gelijke kansen ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )

Datum van de actie: zaterdag 20 september

Activiteit: herstel van een vroeger veel gebruikte voetweg. De voetweg ligt tussen weiden en bestaat uit tegels in blauwsteen. Deze waren overgroeid met gras en onkruid. Op de Dag van de Trage Weg gingen de gemeente en vrijwilligers aan het werk om deze begroeiing te verwijderen en de voetweg terug bruikbaar te maken voor de zachte weggebruikers. 

Trage weg: voetweg 14 is een verbindingsweg tussen de Murissonstraat en de Franse grens (Halluin). het gaat om een oude smokkelroute die vroeger gebruikt werd door "blauwers" (blauwen van sterke drank en tabak). Vóór het pad overgroeid raakte, maakte het deel uit van een bewegwijzerde wandelroute, "het smokkelaarspad".


Voetweg 14 werd in zijn oorspronkelijke staat hersteld: na het verwijderen van gras en onkruid kwam de blauwsteen terug bloot te liggen.


Het tweede deel van de weg lag er slecht onderhouden bij. De voetweg werd gemaaid en opnieuw aangelegd. Vrijwilligers verbeterden de toegankelijkheid van de weg door er houtsnippers op aan te brengen.

Go to top