Trekkersgroep Schampavie vzw

Bij Schampavie kan je minstens 2x per maand terecht, vaak méér, voor één of meer dagen wandelen of fietsen. Een 10-tal tochtbegeleiders delen met jou hun passie voor de ontdekking te voet of per fiets van België én omgeving. Lente, zomer, herfst of winter: altijd kan je met Schampavie op pad.

Liever slijk dan beton: wandelen doen we zo veel mogelijk over onverharde wegen en paden. Tussen 9 à 10.30u en 16 à 18u, wandelen we aan een tempo van 4 tot 5km per uur. Daarbij mijden we asfalt. We nemen de tijd om onderweg te genieten van mooie landschappen, fraaie panorama's, houden even halt bij een kasteel, een hoeve, een bezienswaardige kerk… Appelpauze aan een bosrand, picknicken in de wei of in een dorpscafé, een Trappist of koffie met wafel als vieruurtje op een terras… Of: 60 tot 100 km fietsen over de kleinste (asfalt)weggetjes. Langs jaagpaden, oude spoorwegbeddingen, vrijliggende fietspaden, (meestal) verharde veld- en boswegen of derderangswegen tussen de dorpen.

www.schampavie.be

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • K2_WedPMCESTE_September+0200RSepPMCEST_1C3 Vraag van de maand: hoe verloopt de aanmaak, wijziging of opheffing van een gemeentelijk rooilijnplan (deel 3: de geïntegreerde procedure)?

    De tijd gaat snel: het Gemeentewegendecreet blies intussen zijn eerste verjaardagskaarsje uit. Op 1 september 2019 veranderden de regels die van toepassing zijn op trage wegen ingrijpend. > Eerder legden we al uitdat de grenzen van elke gemeenteweg bepaald worden door de rooilijnen ervan en dat die rooilijnen worden vastgesteld en gewijzigd door het aannemen van rooilijnplannen. Dat kan door het volgen van > de autonome procedure, maar dergelijke wijzigingen kunnen ook worden geïntegreerd in een omgevingsvergunning. We spreken daarom van > de geïntegreerde procedure, maar hoe verloopt die nu precies?

  • K2_TuePMCESTE_September+0200RSepPMCEST_1C3 Fijner fietsen in Brussel met de BikeNodes

    Fietsen in Brussel zit in de lift. Dankzij zo'n 40 km nieuwe fietspaden, dankzij de vele campagnes. En nu is er ook een app die fietsers helpt om fijne routes te vinden. De app BikeNode verzamelt meer dan 250 km aan fietsroutes, in, door en naar onze hoofdstad. Tijdens de lockdown bleek al dat er maar weinig uitgestippelde fietsroutes zijn in Brussel. En een systeem als de fietsknooppunten bestond er evenmin.

Volledig nieuwsoverzicht