Trekkersgroep Schampavie vzw

Bij Schampavie kan je minstens 2x per maand terecht, vaak méér, voor één of meer dagen wandelen of fietsen. Een 10-tal tochtbegeleiders delen met jou hun passie voor de ontdekking te voet of per fiets van België én omgeving. Lente, zomer, herfst of winter: altijd kan je met Schampavie op pad.

Liever slijk dan beton: wandelen doen we zo veel mogelijk over onverharde wegen en paden. Tussen 9 à 10.30u en 16 à 18u, wandelen we aan een tempo van 4 tot 5km per uur. Daarbij mijden we asfalt. We nemen de tijd om onderweg te genieten van mooie landschappen, fraaie panorama's, houden even halt bij een kasteel, een hoeve, een bezienswaardige kerk… Appelpauze aan een bosrand, picknicken in de wei of in een dorpscafé, een Trappist of koffie met wafel als vieruurtje op een terras… Of: 60 tot 100 km fietsen over de kleinste (asfalt)weggetjes. Langs jaagpaden, oude spoorwegbeddingen, vrijliggende fietspaden, (meestal) verharde veld- en boswegen of derderangswegen tussen de dorpen.

www.schampavie.be

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • K2_TuePMCETE_November+0100RNovPMCET_0C3 Vraag van de maand: hoe je gemeente aanzetten tot actie? (2)

    Het is allicht geen nieuws meer: op 1 september 2019 trad het decreet houdende de gemeentewegen (afgekort: Gemeentewegendecreet) in werking. Dat is belangrijk, want ook de trage wegen vallen onder dit decreet. Dit nieuwe reglementair kader zorgt voor heel wat veranderingen. Dé hamvraag die we de de afgelopen weken en maanden steeds meer te horen kregen is dan ook... op wélke manier kan ik mijn gemeente aanzetten tot actie? Vandaag: het verzoek tot herwaardering.

  • K2_TuePMCETE_November+0100RNovPMCET_0C3 Het kan wél - Meer dan 3 km herstelde en nieuwe wegen in en rond de dorpskern van Rozebeke

    Jaarlijks worden er op de Dag van de Trage Weg heel wat herstelde en nieuwe trage verbindingen ingewandeld. De afgelopen herfstige editie vormde hierop géén uitzondering. De werkgroep Trage Wegen Zwalm toonde zich opnieuw erg actief en sloot trots het voorbije werkjaar af met enkele mooie realisaties in en rond Rozebeke (één van de 12 Zwalmse kerkdorpen). Ook Natuurpunt Zwalmvallei en het Agentschap voor Natuur en Bos zorgden voor twee gloednieuwe doorsteken in de Zwalmvallei.

Volledig nieuwsoverzicht