Trekkersgroep Schampavie vzw

Bij Schampavie kan je minstens 2x per maand terecht, vaak méér, voor één of meer dagen wandelen of fietsen. Een 10-tal tochtbegeleiders delen met jou hun passie voor de ontdekking te voet of per fiets van België én omgeving. Lente, zomer, herfst of winter: altijd kan je met Schampavie op pad.

Liever slijk dan beton: wandelen doen we zo veel mogelijk over onverharde wegen en paden. Tussen 9 à 10.30u en 16 à 18u, wandelen we aan een tempo van 4 tot 5km per uur. Daarbij mijden we asfalt. We nemen de tijd om onderweg te genieten van mooie landschappen, fraaie panorama's, houden even halt bij een kasteel, een hoeve, een bezienswaardige kerk… Appelpauze aan een bosrand, picknicken in de wei of in een dorpscafé, een Trappist of koffie met wafel als vieruurtje op een terras… Of: 60 tot 100 km fietsen over de kleinste (asfalt)weggetjes. Langs jaagpaden, oude spoorwegbeddingen, vrijliggende fietspaden, (meestal) verharde veld- en boswegen of derderangswegen tussen de dorpen.

www.schampavie.be

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • K2_ThuPMCESTE_June+0200RJunPMCEST_1C3 Het kan wel: Tijdelijke trage weg wordt permanent in Heusden-Zolder

    De gemeente Heusden-Zolder is onder impuls van een aantal burgers al jaren bezig met een actief tragewegenbeleid. De gemeente heeft ook een ambitieus scholenplan opgemaakt, om actieve mobiliteit in de buurt van de scholen te verbeteren, door middel van co-creatie met inwoners en ouders. De ingrepen die hieruit volgen, laten ze zoveel mogelijk samensporen met andere werken.

  • K2_ThuPMCESTE_June+0200RJunPMCEST_1C3 Coronabesluit Gemeentewegen opgeheven

    Vorige maand berichtten we over de >> tijdelijke aanpassing van enkele vervaldata en termijnen bij procedures in het Gemeentewegendecreet.

    De Vlaamse Regering besliste intussen deze tijdelijke >> aanpassingen te laten eindigen, omdat burgers alle plannen en documenten die in het openbaar onderzoek zitten online kunnen vinden en omdat de gemeentebesturen sinds een aantal weken terug hun loketten hebben geopend voor bezoeken op afspraak.

Volledig nieuwsoverzicht