Trekkersgroep Schampavie vzw

Bij Schampavie kan je minstens 2x per maand terecht, vaak méér, voor één of meer dagen wandelen of fietsen. Een 10-tal tochtbegeleiders delen met jou hun passie voor de ontdekking te voet of per fiets van België én omgeving. Lente, zomer, herfst of winter: altijd kan je met Schampavie op pad.

Liever slijk dan beton: wandelen doen we zo veel mogelijk over onverharde wegen en paden. Tussen 9 à 10.30u en 16 à 18u, wandelen we aan een tempo van 4 tot 5km per uur. Daarbij mijden we asfalt. We nemen de tijd om onderweg te genieten van mooie landschappen, fraaie panorama's, houden even halt bij een kasteel, een hoeve, een bezienswaardige kerk… Appelpauze aan een bosrand, picknicken in de wei of in een dorpscafé, een Trappist of koffie met wafel als vieruurtje op een terras… Of: 60 tot 100 km fietsen over de kleinste (asfalt)weggetjes. Langs jaagpaden, oude spoorwegbeddingen, vrijliggende fietspaden, (meestal) verharde veld- en boswegen of derderangswegen tussen de dorpen.

www.schampavie.be

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • K2_WedAMCETE_January+0100RJanAMCET_1C3 Vraag van de maand: Hoe je gemeente aanzetten tot actie? (deel 4)

    Op 1 september 2019 trad het decreet houdende de gemeentewegen (afgekort: Gemeentewegendecreet) in werking. Zoals geweten zorgt dit nieuwe reglementair kader voor heel wat veranderingen, ook op het vlak van trage wegen. Dé hamvraag die we de afgelopen weken en maanden steeds meer te horen kregen is dan ook... op wélke manier kan ik mijn gemeente aanzetten tot actie? Vandaag: het verzoek tot erkenning van een gemeenteweg.

  • K2_WedAMCETE_January+0100RJanAMCET_1C3 Het kan wel: een nieuwe wandellus in Ninove, ingewandeld door 400 mensen

    Op 1 december 2019 verzamelden bijna 400 mensen aan het gemeenteschooltje van Nederhasselt, deelgemeente van Ninove. De reden? De feestelijke inhuldiging van een wandellus, mét de officiële opening van enkele buurtwegen die hersteld en heringericht werden. Meteen een ferm antwoord op de vraag ‘Zijn buurtwegen nog wel van deze tijd?’

Volledig nieuwsoverzicht