Ons Streven vzw

De Milieuvereniging van Tielrode en omgeving. Op vrijdag 16 januari 1981 werd in Tielrode in de herberg "Ons Streven" een milieuwerkgroep opgericht. Tijdstip en plaats van de stichtingsvergadering waren geen toeval. De herberg bevond zich vlak bij voetweg nr 25 langsheen de oevers van de Durme. Op 29 oktober 1980 werd bij het gemeentebestuur van Temse een aanvraag ingediend om deze voetweg af te schaffen. Het openbaar onderzoek dat volgde op die aanvraag was de directe aanleiding van de oprichting van een actiegroep. Door een continue reeks milieuproblemen, een intensieve en gevarieerde werking, een trouwe aanhang en een gestaag groeiende milieubewustzijn bij de bevolking, kan "Ons Streven" sinds haar ontstaan rekenen op een toenemend aantal steunende leden.

www.onsstreven.be  

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • K2_MonAMCETE_February+0100RFebAMCET_1C3 Vraag van de maand: Wat is een rooilijnplan?

    De regels die van toepassing zijn op trage wegen veranderden ingrijpend op 1 september 2019 door de invoering van het Gemeentewegendecreet. Dat heeft ook gevolgen voor de manier waarop de ligging en de breedte van de trage wegen worden vastgelegd. Dat is immers waarvoor een rooilijnplan dient. Het Gemeentewegendecreet bepaalt wat er minstens op zo’n plan te moet staan. Een woordje uitleg!

  • K2_MonAMCETE_February+0100RFebAMCET_1C3 30 dagen 30 minuten in 't groen: Trage Wegen doet mee. Jij ook?

    Voor het vijfde jaar op rij slaan BOS+ en CM de handen in elkaar om zo veel mogelijk mensen te laten bewegen in het groen, omdat het goed is voor je gezondheid. Heb je al gemerkt dat je stress afneemt na een stevige boswandeling? Of dat bewegen in het groen je slaapkwaliteit bevordert? En niet alleen je humeur, maar ook je lichaam geniet van buiten bewegen. Je krijgt minder fijn stof binnen en je houdt je inspanning langer vol in een groene omgeving. Ervaar het zelf en doe mee aan de uitdaging van 30-30 vanaf 7 maart.

Volledig nieuwsoverzicht