Werkgroep Trage Wegen Merelbeke

In Merelbeke leeft al lang een grote interesse voor het behoud en gebruik van trage wegen. Die interesse werd aangewakkerd door de gemeentelijke werkgroep trage wegen en mondde uit in een grootscheepse inventarisatie van de trage wegen in Merelbeke. Daarbij wordt aandacht besteed aan álle trage wegen, niet alleen de officiële buurtwegen, maar ook spontaan gegroeide wegen, erfdienstbaarheden van doorgang,… Per trage weg werd nagegaan wat de mogelijkheden zijn op gebied van natuurontwikkeling, landschapsherstel, veilige mobiliteit, recreatie,… De knelpunten werden genoteerd (afsluitingen, slecht onderhoud, zwerfvuil, putten,…) en waar mogelijk zijn concrete oplossingen geformuleerd. Dit vormt de basis vormen voor een netwerk van trage wegen. Bij de inventarisatie werden zoveel mogelijk mensen betrokken. Er worden ook educatieve wandelingen georganiseerd om een zo groot mogelijk draagvlak te creëren.

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • K2_MonAMCETE_February+0100RFebAMCET_1C3 Vraag van de maand: Wat is een rooilijnplan?

    De regels die van toepassing zijn op trage wegen veranderden ingrijpend op 1 september 2019 door de invoering van het Gemeentewegendecreet. Dat heeft ook gevolgen voor de manier waarop de ligging en de breedte van de trage wegen worden vastgelegd. Dat is immers waarvoor een rooilijnplan dient. Het Gemeentewegendecreet bepaalt wat er minstens op zo’n plan te moet staan. Een woordje uitleg!

  • K2_MonAMCETE_February+0100RFebAMCET_1C3 30 dagen 30 minuten in 't groen: Trage Wegen doet mee. Jij ook?

    Voor het vijfde jaar op rij slaan BOS+ en CM de handen in elkaar om zo veel mogelijk mensen te laten bewegen in het groen, omdat het goed is voor je gezondheid. Heb je al gemerkt dat je stress afneemt na een stevige boswandeling? Of dat bewegen in het groen je slaapkwaliteit bevordert? En niet alleen je humeur, maar ook je lichaam geniet van buiten bewegen. Je krijgt minder fijn stof binnen en je houdt je inspanning langer vol in een groene omgeving. Ervaar het zelf en doe mee aan de uitdaging van 30-30 vanaf 7 maart.

Volledig nieuwsoverzicht