verslag TW-kwadraat 2014: Torhout

Op 15 maart verzamelden tragewegenliefhebbers uit alle hoeken van het land in Torhout voor de jaarlijkse ontmoetingsdag van Trage Wegen vzw. Op het voormiddagprogramma: de Algemene Vergadering waar onze lidorganisaties zich boven over allerhande bestuursdocumenten. En zagen dat het goed was.

Tegelijk vertelden Stan Geysen en Jef Michielsen van de werkgroep Oude Voetwegen in Hoogstraten honderduit over de erfgoedwaarde van trage wegen en de lange strijd van de werkgroep voor het herstel van een aantal historische voetwegen. Een gepassionneerd verhaal met schitterende resultaten.

Tijdens de middag praatten oude bekenden bij, maakten nieuwe gezichten kennis met elkaar en werd er veel bijgepraat. Na de lunch lanceerden we een nieuw actiemodel voor de Dag van de Trage Weg 2014. Een primeur waarover je de volgende weken nog heel wat zal horen.

In de namiddag namen de mensen van Natuurpunt Torhout ons op sleeptouw in de buurt van het Kasteel van Wijnendale. Bart en Marc leidden ons langs het Fonteinpad, een omstreden pad met een grote erfgoedwaarde. Ten slotte kwamen we nog samen in een plaatselijk café voor een babbel en een drankje vooraleer we allen naar huis vertrokken.
Het was alweer een geslaagde editie!

Een foto-impressie van een geslaagde dag:

DSC04671 640x480 DSC04679 640x480

DSC04685 640x480 DSC04691 640x480

 DSC04710 640x480DSCN3942 640x480

 

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • K2_TueAMCETE_December+0100RDecAMCET_0C3 Vraag van de maand: hoe je gemeente aanzetten tot actie? (deel 3)

    Het is allicht geen nieuws meer: op 1 september 2019 trad het decreet houdende de gemeentewegen (afgekort: Gemeentewegendecreet) in werking. Dat is belangrijk, want ook de trage wegen vallen onder dit decreet. Dit nieuwe reglementair kader zorgt voor heel wat veranderingen. Dé hamvraag die we de de afgelopen weken en maanden steeds meer te horen kregen is dan ook... op wélke manier kan ik mijn gemeente aanzetten tot actie? Vandaag: het verzoek tot afpaling.

  • K2_TuePMCETE_November+0100RNovPMCET_0C3 Vraag van de maand: hoe je gemeente aanzetten tot actie? (2)

    Het is allicht geen nieuws meer: op 1 september 2019 trad het decreet houdende de gemeentewegen (afgekort: Gemeentewegendecreet) in werking. Dat is belangrijk, want ook de trage wegen vallen onder dit decreet. Dit nieuwe reglementair kader zorgt voor heel wat veranderingen. Dé hamvraag die we de de afgelopen weken en maanden steeds meer te horen kregen is dan ook... op wélke manier kan ik mijn gemeente aanzetten tot actie? Vandaag: het verzoek tot herwaardering.

Volledig nieuwsoverzicht