Error
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /var/www/vhosts/tragewegen.be/httpdocs/images/stories/projecten/TW2/2012 Zemst
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/projecten/TW2/2012 Zemst

Verslag TW-kwadraat 2012: Zemst

Op de tweede editie van TW-kwadraat mochten we meer dan 70 mensen verwelkomen.

Jan Vandemeulebroecke aan het werkTerwijl de Algemene Vergadering zich boog over de bestuursmatige materie van Trage Wegen vzw, leidde Jan Vandemeulebroecke van Van-Stoel-Tot-Stoel ons in in de wondere wereld van de verhalenvertellers.  Al wandelend langs Zemstse trage wegen leerde hij ons de kneepjes van het vak.

 

 

tn_tn_P1010002's Middags hieven we het glas op het startschot van ons feestjaar.  Na een bedanking van de mannen-van-het-eerste-uur door onze voorzitter, werden de genomineerde gemeenten voor het 'Gouden Spoor' en het 'Aanmoedigingspad' voorgesteld.  De voorstelling van onze nieuwe website oogstte veel lof bij de deelnemers.

 

 

tn_tn_P1010004Na de middag vertrok een grote groep mensen - onder leiding van de werkgroep Trage Wegen Zemst - langs een aantal verwezenlijkingen en uitdagingen in de buurt.  Een tiental mensen volgden de workshop Quantum GIS, waar uitgelegd werd hoe je met dit programma zelf tragewegenkaarten kunt maken.

 

 

 

De dag werd afgesloten met een frisse pint in het Hof van Laar.

 

Documenten van de workshops

Trage wegen en verhalen: partners voor het leven

Handleiding Quantum GIS voor werkgroepen

Handleiding website voor werkgroepen

 

Enkele sfeerbeelden

{gallery}stories/projecten/TW2/2012 Zemst{/gallery}

Vorige edities

Haaltert 2011

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • K2_TueAMCETE_December+0100RDecAMCET_0C3 Vraag van de maand: hoe je gemeente aanzetten tot actie? (deel 3)

    Het is allicht geen nieuws meer: op 1 september 2019 trad het decreet houdende de gemeentewegen (afgekort: Gemeentewegendecreet) in werking. Dat is belangrijk, want ook de trage wegen vallen onder dit decreet. Dit nieuwe reglementair kader zorgt voor heel wat veranderingen. Dé hamvraag die we de de afgelopen weken en maanden steeds meer te horen kregen is dan ook... op wélke manier kan ik mijn gemeente aanzetten tot actie? Vandaag: het verzoek tot afpaling.

  • K2_TuePMCETE_November+0100RNovPMCET_0C3 Vraag van de maand: hoe je gemeente aanzetten tot actie? (2)

    Het is allicht geen nieuws meer: op 1 september 2019 trad het decreet houdende de gemeentewegen (afgekort: Gemeentewegendecreet) in werking. Dat is belangrijk, want ook de trage wegen vallen onder dit decreet. Dit nieuwe reglementair kader zorgt voor heel wat veranderingen. Dé hamvraag die we de de afgelopen weken en maanden steeds meer te horen kregen is dan ook... op wélke manier kan ik mijn gemeente aanzetten tot actie? Vandaag: het verzoek tot herwaardering.

Volledig nieuwsoverzicht