Verslag TW-kwadraat 2011: Haaltert

TW2 bord HaaltertOp 18 juni 2011 vond de eerste editie van onze vormingsdag plaats in Haaltert met een twintigtal deelnemers.

De grootste groep nam deel aan de workshops over erfgoed en beleidsbeïnvloeding. Een paar deelnemers gingen op pad met de mensen van OpenStreetMap om trage wegen in kaart te brengen. En twee enthousiastelingen maaiden onder begeleiding van Inverde sentier 66 in Haaltert opnieuw open.

Hieronder vinden jullie per workshop de presentaties, bijhorende documenten en interessante links.

 

Workshop erfgoed

Elke trage weg heeft een verhaal. Maar hoe ontdek je dit verhaal en hoe breng je het vervolgens aan de man? Daphné MaesTW2 presentatie van Heemkunde Vlaanderen kwam ons vertellen over  een aantal methoden en strategieën voor het afnemen en registreren van mondelinge interviews. Frank Monsecour, van de werkgroep Trage Wegen Merelbeke, vertelt over zijn aanpak bij het project “Geef de baan een naam” .

Raadpleeg hier de Ferrariskaart digitaal.

Workshop beleidsbeïnvloeding

Kristel Maasen van de Bond Beter Leefmilieu stelt  een aantal methoden en strategieën voor die kunnen helpen om lokale politicie te overtuigen van je project.  Daarbij aansluitend testten we de krachtveldanalyse om lokaal tot concrete acties te komen.

Inge Dooremont van het 'Regionaal Landschap Zenne, Zunne en Zoniën' doorspekt het verhaal met situaties en oplossingen op het veld die zij hanteren.

Workshop Mapping Party

TW2 gpsWouter van OpenStreetMap gaf een korte inleiding in de wondere wereld van online kaarten maken

Klik hier om de kaart (in opmaak) van Haaltert te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

Workshop weg open maken

Beelden zeggen meer dan woorden:

bosmaaien 1 bosmaaien 2 bosmaaien 3 bosmaaien 5 bosmaaien 6 bosmaaien 7 bosmaaien 8

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • K2_TuePMCETE_November+0100RNovPMCET_0C3 Vraag van de maand: hoe je gemeente aanzetten tot actie? (2)

    Het is allicht geen nieuws meer: op 1 september 2019 trad het decreet houdende de gemeentewegen (afgekort: Gemeentewegendecreet) in werking. Dat is belangrijk, want ook de trage wegen vallen onder dit decreet. Dit nieuwe reglementair kader zorgt voor heel wat veranderingen. Dé hamvraag die we de de afgelopen weken en maanden steeds meer te horen kregen is dan ook... op wélke manier kan ik mijn gemeente aanzetten tot actie? Vandaag: het verzoek tot herwaardering.

  • K2_TuePMCETE_November+0100RNovPMCET_0C3 Het kan wél - Meer dan 3 km herstelde en nieuwe wegen in en rond de dorpskern van Rozebeke

    Jaarlijks worden er op de Dag van de Trage Weg heel wat herstelde en nieuwe trage verbindingen ingewandeld. De afgelopen herfstige editie vormde hierop géén uitzondering. De werkgroep Trage Wegen Zwalm toonde zich opnieuw erg actief en sloot trots het voorbije werkjaar af met enkele mooie realisaties in en rond Rozebeke (één van de 12 Zwalmse kerkdorpen). Ook Natuurpunt Zwalmvallei en het Agentschap voor Natuur en Bos zorgden voor twee gloednieuwe doorsteken in de Zwalmvallei.

Volledig nieuwsoverzicht