header02

Menen, 19 augustus Brussel, 1 & 2 september Turnhout, 8 & 9 september Zutendaal, 15 en 16 september Herzele, 25 & 26 augustus

This is how far we've come

Klimmen wordt herontdekt als de kunst van het verticaal wandelen.
ZONDAG 2.09 (Brussel), 10:30-13:30: walkshop + 14:30-16:30: toonmoment walkshop
Engels/Nederlands

 Anthony Schrag - 8 - voorkeur Andy

THIS IS HOW FAR WE’VE COME   | Anthony Schrag / Kevin McPhee (GB)
 

Wat is een stad? Hoe bewegen we ons er doorheen? Onze evolutionaire geschiedenis in acht nemend, is het vreemd dat we ons hiertoe niet creatiever verhouden: we zijn apen, gebouwd om te klimmen en te slingeren. Daarvoor hebben we onze fysiek met lange armen en sterkte benen. En toch, in een stad beperkt ons repertoire zich vaak tot wandelen en zitten, met een sporadisch sprintje. Dit in het achterhoofd en geïnspireerd door de sporttakken free-running en parcours, kunnen geïnteresseerde deelnemers een 2-2,5 uur durende workshop volgen waarbij verschillende wijzen om zich in een stad voort te bewegen worden geëxploreerd. Zo komen we samen tot een performance bestaande uit kleine interventies in een stedelijke omgeving.

Deze walkshop gaat niet over snelheid of virtuositeit, maar over het speels her-inbeelden van onze relatie tot de geconstrueerde omgeving, gebruik makend van de mogelijkheden van ons lichaam en onze verbeelding.

Anthony is begin deze zomer aangevallen door een hond. Hierdoor is hij fysiek niet meer in staat om 'Sideways' te gaan. Daarvoor werkt hij nu samen met Kevin McPhee om Anthony's origineel idee verder te ontwikkelen in dezelfde spirit.

Kevin McPhee is een artiest, curator en werkt ook samen met anderen. Zijn werk neemt vooral de vorm aan van object-installaties met een interesse in de mogelijkheid, eerder dan de echtheid van een fysieke vorm. Zijn werk verkent de verhouding tussen het publiek en het object en hoe het publiek actief kan deelnemen in de ervaring. Kevin heeft eigenlijk niet zoveel gemeen met Anthony's werk, maar is erg geïnteresseerd in participatieve methodologiën en is bovendien in goede conditie. Kevin vertrouwt Anthony en hoopt dat het vertrouwen wederzijds is.

DEELNEMERS Maximum 10 deelnemers per workshop.

PRIJS Gratis, maar inschrijven is verplicht

WAT BRENG JE MEE Breng strak zittende, lichte en flexibele schoenen met goede grip (geen bottienen) mee, kleren die vuil, gescheurd of beschadigd mogen worden.

WANNEER/WAAR: zondag 2 september, 10:30-13:30 (walkshop) en 14:30-16:30 (toonmoment walkshop) @ de kinderboerderij van het Maximiliaanpark.

ZIE OOK Anthony Schrag & Kevin McPhee en www.anthonyschrag.com

INSCHRIJVEN VIA www.sideways2012.be/nl/workshops  met inschrijvingscode B07 en/of B08