header02

Menen, 19 augustus Brussel, 1 & 2 september Turnhout, 8 & 9 september Zutendaal, 15 en 16 september Herzele, 25 & 26 augustus

Soundstorming

Een mobiele speelruimte voor collaboratieve experimenten met geluid en gehoor
Van MAANDAG 27.08 tot ZATERDAG 1.09 (Herzele > Brussel)
Van MAANDAG 3.09 tot ZATERDAG 8.09 (Brussel > Turnhout)
Engels/Italiaans

Davide Tidoni Soundstorming

SOUNDSTORMING | Davide Tidoni (IT)

Tijdens de workshop Soundstorming verkennen de deelnemers al wandelend verschillende akoestische territoria en geluidsvelden. De wandeling functioneert als een mobiele speelplaats voor collaboratieve experimenten met geluid en gehoor. Soundstorming is als een brainstormproces: deelnemers onderzoeken verschillende manieren van het luisteren en creëren locatie gebonden interventies.

In de experimenten gaat de aandacht vooral uit naar het lichaam, dat zowel kan worden geïnterpreteerd als een zintuigelijk of als een politiek subject. Enerzijds bevorderen de bevindingen de ontwikkeling van de individuele sensoriële capaciteiten. Anderzijds ontwerpen we tijdens Soundstorming een technologie waarmee bepaalde socio-culturele contexten en de noties van publiek en privaat in kaart kunnen worden gebracht. Op het eind van de wandeling stellen de deelnemers hun verzamelde documentatie en experimentele data voor aan de groep.

Elke walkshop duurt 6 dagen en begint met een 4-daagse wandelexpeditie, van maandag tot donderdag. Op vrijdag brengen we het verzamelde materiaal en de documentatie samen en bespreken we het in groep. Op zondag 2 september (16u-16u30) en op zaterdag 8 september (17u-17u30), is er respectievelijk een toonmoment in Brussel en Turnhout voor het festivalpubliek.

DEELNEMERS Aan de workshop kunnen 6 mensen met een sterke interesse voor de relatie tussen wandelen en luisteren deelnemen. De workshop staat open voor mensen met een verschillende achtergrond en onderzoeksinteresse zoals architectuur, culturele studies, media technologie, podiumkunsten, stedenbouwkunde en de relatie tussen zintuigen en de samenleving en tussen ruimte en geluid.

PRIJS Voor de overnachtingen en de maaltijden, betaal je een bijdrage van 96 €.

WAT BRENG JE MEE Deelnemers brengen hun eigen geluids- en opnameapparatuur voor buitengebruik mee. Zowel nieuwe als oude media zijn welkom. Denk bijvoorbeeld aan kleine boxen, gevonden radiotoestellen, megafoons, mp3 spelers, microfoons, bandopnemers, bent electronics enz. Wat ook handig kan zijn om mee te nemen op de tocht zijn: Zwitsers zakmes, zaklamp, touw, staaldraad, haken, waterdichte kleren, wandelschoenen en proviand. Vergeet niet dat je draagt wat je meeneemt, dus laad je rugzak niet té vol.

WANNEER/WAAR Startuur in de ochtend en plaats van afspraak wordt later bekendgemaakt. De deelnemers ontvangen een e-mail met meer praktische informatie over de workshop. Presentatie Walkshop B01 op zondag 2 september 16:00-16:30. Presentatie walkshop B02 op zaterdag 8 september 17:00-17:30

ZIE OOK  Davide Tidoni en www.davidetidoni.name 

INSCHRIJVEN VIA www.sideways2012.be/nl/workshops  met inschrijvingscode B01 of B02

Tidoni-Soundstorming2

 

Tidoni-Soundstorming3