Howest | Industrial Design Center

howest-idcHowest, de Hogeschool West-Vlaanderen,  bekleedt met 24 bachelors, 7 masters en niet minder dan 18 unieke opleidingen en trajecten een uitzonderlijk plaats in het onderwijslandschap. Howest heeft twee campussen in Brugge en twee in Kortrijk.

Op gebied van onderzoek en maatschappelijke dienstverlening heeft Howest een stevige reputatie opgebouwd in toepassingsgericht wetenschappelijk onderzoek en permanente vorming, steeds met een focus op KMO's (volgens de Europese definitie). Dat vertaalt zich in Vlaamse, Federale en Europese projecten in toegepast onderzoek op vraag van en voor bedrijven.

Howest vormt samen met de Universiteit Gent, de Hogeschool Gent en de Arteveldehogeschool, de Associatie Universiteit Gent (www.augent.be). Deze associatie staat voor 60.000 studenten of 29% van het hoger onderwijs in Vlaanderen.

Industrial Design Center (IDC) is een open knowledge center en communicatie platform tussen industrie en onderwijs, onderzoek en ontwikkelingsprogramma's van Howest. IDC werkt nauw samen met de bachelor Industriële Productontwikkeling van Howest. Het centrum wil een autoriteit zijn op high & low end prototyping, lichtonwerp, creativiteit, duurzaamheid, humaniteit en materialen & verbindingen. Elk onderzoeksproject gaat uit van de filosofie "onderzoek doorheen ontwerp".

De synergie tussen industrie en onderwijs leidt to een verwezenlijking van academische onderzoeksresultaten en verleent diensten naar bedrijven, kmo's en onafhankelijke ontwerpers. IDC zet zich als doel voorop om multidisciplinaire projecten op te zetten op verzoek van ondernemingen en heeft hiervoor top-uitrusting en tools voor gebruik. IDC volgt de evoluties in de sector van industrieel productontwikkeling op de voet en wil hierin voortrekker spelen en staat open om zijn expertise te delen met anderen.

Komende activiteiten:

Howest-infodagHowest
Marksesteenweg 58
8500 Kortrijk
T +32 (0)56 24 12 90
F +32 (0)56 24 12 92
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Industrial Design Center| Howest University
Marksesteenweg 58
8500 Kortrijk
T +32 (0)56 24 12 68
F +32 (0)56 24 12 24
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.