Druk in de Weer

drukindeweerBeeldDruk in de Weer is gespecialiseerd in verenigingsdrukwerk: brochures, tijdschriften, boeken, folders en affiches. We willen meer doen dan enkel technisch correct drukwerk maken. Ons doel is: op mens- en milieuvriendelijke wijze drukwerk produceren. Daarom hebben we er ook voor gekozen enkel op kringlooppapier te drukken.

Druk In De Weer past het BAT-principe toe en gebruikt voor elke stap in het drukproces de best verkrijgbare technologie om de belasting van het milieu zo minimaal mogelijk te houden. Daarvoor hanteren wij een uitgebreide Pijnlijst om de knelpunten voor ons milieu op te sporen en weg te werken. Niet door het kosmetisch opfrissen van ons imago voor de buitenwereld, maar door intern op het proces in te grijpen op de meest doorgedreven manier die technisch bestaat: de ‘Best Available Technology’. Het lijkt ons nogal vrijblijvend dat een drukker aan de buitenwereld kringlooppapier aanbiedt (dat hij maar te bestellen heeft), zonder binnen in huis de strijd aan te gaan tegen de uiterst giftige en milieubelastende kanten van het drukproces.

Het zou hypocriet zijn voor de buitenwereld grote sier te maken als Printer Proper en tegelijk de inspanningen en kosten op milieugebied te verhalen op de medewerkers. Wij willen 'druk in de weer' zijn voor klanten zonder mee te spelen in de hectische en autoritaire sfeer van de sector. Wij willen niet gezien worden als de middenstanders die de zweep leggen op het werkvolk, maar als een coöperatie van gemotiveerde drukkers (m/v).

Op dit ogenblik zijn wij nog een coöperatieve van producenten. Als er genoeg interesse blijkt zouden wij Druk In De Weer graag uitbouwen tot een coöperatieve van de klanten.

Druk in de Weer verzorgt de flyers, programma catalogi voor Sideways en ondersteunde met raad en tevens financieel!

http://drukindeweer.wordpress.com/de-boekjesfabriek/ logo-drukindeweer