Vlaamse Gemeenschapscommissie

De Vlaamse Gemeenschapscommissie ondersteunt het project 'Sideways 2012' in het kader van het stiltebeleid van de VGC.

Vanuit het beleid wil men stilte en ruimte als een vorm van immaterieel erfgoed benadrukken. De recent ontwikkelde methodiek van 'tranquillity mapping' brengt stilte, rust en ruimte in kaart, ook in de stedelijke context van Brussel. Door dit thema binnen te brengen in de werking van Brusselse verenigingen en organisaties met heel diverse werkingen kunnen er creativiteit en diepgaande samenwerkingsvormen tot stand komen.

Het stiltebeleid, geconcretiseerd in BESSST brengt erfgoedplekken, personen, organisaties, verenigingen, en praktijken rond stilte- en rustbeleving in Brussel in kaart en realiseert er concrete initiatieven mee. Sideways vormt een project dat zich op een natuurlijke wijze vervlecht met het BESSST-project en de praktijkgemeenschap van stilte-organisaties, -verenigingen, en -praktijken. Het brede publiek kan via Sideways kennis maken met BESSST in een grote verscheidenheid van vormen en praktijken.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie is elke dag in de weer voor Brussel. De VGC is een overheid die via allerlei initiatieven (scholen, speelpleinen, bibliotheken, gemeenschapscentra, kinderopvang, sportactiviteiten...) ervoor wil zorgen dat mensen graag vertoeven in het Brussels hoofdstedelijk gewest. Daarvoor ondersteunt de VGC projecten van de Vlaamse gemeenschap in de stad, maar we zijn er ook voor elke Brusselaar die in het Nederlandstalige circuit geïnteresseerd is, of voor pendelaars, studenten en andere bezoekers. 

Vlaamse Gemeenschapscommissie
Emile Jacqmainlaan 135
1000 Brussel
tel. 02 563 03 00
fax 02 563 04 49
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.vgc.be

VGC - gaufres de bruxelles