header02

Menen, 19 augustus Brussel, 1 & 2 september Turnhout, 8 & 9 september Zutendaal, 15 en 16 september Herzele, 25 & 26 augustus

Reg Carremans (BE) | Pathscape

PERFORMANCE EN TEKENKUNST - Deelname aan Sideways-tocht van 18.08 tot 16.09

Interventies in Menen (19.08), Herzele (25-26.08), Brussel (1-2.09),  Turnhout (8-9.09) en Zutendaal (15-16.09)

web Reg CARREMANS terril beringen 2010 - voorkeur AndyReg Carremans wandelt het volledige Sideways traject af en bindt daarbij elke dag een schilderscanvas onder zijn schoenen. De sporen van het wandelen groeien gaandeweg tot één compositie of landschapstekening. Al wandelend verkent Reg de relatie tussen visuele en tactiele prikkels van de doorkruiste plaatsen en ook het spanningsveld tussen de sublieme, mimetische en topografische aspecten van het landschap. Aan de hand van dergelijke afdrukken en indrukken van het landschap voert Reg een fundamenteel onderzoek naar de tekenkunst. De tekenaar legt dat landschap niet fotografisch vast, maar bant het narratieve uit het beeld ten voordele van het tactiele. Reg onderzoekt met andere woorden hoe het landschap kan worden geregistreerd aan de hand van materiële sporen. 

Reg Carremans (BE)

In zijn eerste solotentoonstelling Slag (2010), tekende Reg Carremans de krijtlijnen uit voor zijn verder artistiek onderzoek waarin schilderkunst en het landschap centraal staan. In zijn schilderijen die ontstaan tijdens het wandelen, onderzoekt Reg de manieren waarop de kunstenaar aanwezig is in het productieproces. 

www.regcarremans.com