Picknick van de dialoog

Samenlevingsopbouw Brussel & Integratiecentrum Foyer slaan de handen in elkaar

side event picknickHumana-Terre radijsjesHet idee van picknick van de dialoog is simpel en doeltreffend: mensen komen samen om te eten en wisselen in kleine kring (10-tal mensen) ervaringen uit aan de hand van een thema dat belangrijk is voor het samenleven in Brussel. Zo ontstaat de gelegenheid om nieuwe verbindingen te maken tussen mensen. Dat levert dikwijls een rijke uitwisseling aan persoonlijke ervaringen en inspiraties, soms ook ideeën voor nieuwe initiatieven die de binding in de stad versterken. Bij ieder gesprek is een dialoogbegeleider aanwezig die waakt over het principe van de dialoog, zodat het gesprek niet vervalt in het praten over koetjes en kalfjes of uitmondt in een debat. Een fijne manier om samen te eten met onbekenden!

Voor deze picknick bent u te gast bij HumanaTerre in de gemeenschapstuin aan de Schapenweg. U bent van harte welkom vanaf 11u om in een groene omgeving te komen genieten en proeven van locale en interculturele specialiteiten (hapjes en drankjes) voor een klein prijsje, om een voorbeeld te zien van ecologische stadslandbouw en om te komen ontspannen in een oude boomgaard en tussen biologische groentetuintjes.

HumanaTerre is de vrucht van het reflectieproces dat een groep mensen in een administratief precaire situatie is aangegaan in 2011.

Het project wordt gedragen door enkele mensen die deel uitmaken van het Collectief Sans Papiers Belgique en wordt ondersteund door Samenlevingsopbouw Brussel, Velt en andere middenveldorganisaties. Parallel aan het zoeken naar structurele oplossingen voor de precaire levenssituatie van mensen zonder wettig verblijf, wil dit project ruimte openen voor persoonlijke en collectieve initiatieven. Dit proces is uitgemond in een collectieve educatieve moestuin en boomgaard: HumanaTerre

Meer info op: http://www.meetingvzw.be/humanaterre

Praktisch

  • datum: Zaterdag 1 september
  • Breng zelf uw tafellaken, borden, bestek, bekers en picknick mee.
  • Wij doen de rest: sfeer, proeverij en kleine restauratie, ontdekkingen in de natuur (ook voor de kleinsten)
  • Inschrijven aangeraden via het mailadres: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Logo Foyer zw