Slow Mail - Trage Post

side event slowmail2Briefschrijven is een mooie, wat vergeten kunst. In tegenstelling tot e-mail en twitter doorstaat een brief de tijd. Je schrijft hem bedachtzaam, met zorg, je schrijft iets dat bewaard en telkens weer herlezen kan worden. Je schrijft over wat je ter harte gaat.

Vanaf augustus 2012 nodigen we een jaar lang burgers in heel Vlaanderen uit om te communiceren met komende generaties in de vorm van Trage Post.

Tijdens een workshop TRAGE POST 2012 SLOW MAIL in Kasterlee en in Turnhout creëren we een inspirerende ruimte om deze brief voor de toekomst te schrijven.

Wat inspireert je voor het leven? Wat vind je waardevol en noodzakelijk om door te geven? Je schrijft je Trage Brief aan wie jij wil: je eerste kleinkind, je opvolger in je job, op je werkplek in 2030, de toekomstige burgemeester van je stad...

Het sensibiliseringsproject TRAGE POST 2012 SLOW MAIL is een initiatief van WAERBEKE, de sociaal-culturele beweging rond stilte & leefkwaliteit in Vlaanderen en Brussel. Je brief of postpakket zal 18 jaar lang bewaard worden in het PORTAAL VAN DE STILTE, de voormalige pastorie van Waarbeke (Geraardsbergen), gelegen in het hart van het Stiltegebied Dender-Mark. WAERBEKE engageert zich om jouw brief vanaf eind oktober 2030 ter bestemming te brengen.

Interesse om TRAGE POST deze zomer wandelenderwijs met Sideways op gang te trekken? Kom dan mee op stap en begin met ons je brief.
Meer info: www.portaalvandestilte.be 

TRAGE POST 2012 SLOW MAIL is een initiatief van de sociaal-culturele beweging WAERBEKE i.s.m. het Vlaams-Nederlands Huis deBuren, LOCUS, Trage Wegen, Vormingpluscentra, Turnhout 2012 en tal van steden, gemeenten en organisaties in Vlaanderen en Brussel

TRAGE POST 2012 SLOW MAIL IN DE KEMPEN - de workshop

side event slowmail1Op het traject van de Sideways Karavaan wordt ook een moment specifiek toegewijd aan Trage Post. Om in de sfeer van het briefschrijven te komen, leggen de deelnemers van de workshop. een eindje in stilte af. Een aantal van de Trage Brieven worden (al of niet anoniem) voorgelezen tijdens de Talking Tree-sessie op 8 en 9 september tijdens het Sidewaysfestival op de Klein Engelandhoeve in Turnhout. Sideways werkt tijdens het festival met Vormingplus Kempen voor dit initiatief.

De Trage Brieven gaan vanaf Turnhout mee met de Sidewayskaravaan en worden aan het einde van de tocht overhandigd aan de burgemeester van Zutendaal en de organisatoren van 'Trage Post 2012 Slow Mail' op 15 september tijdens het symposium 'Moving on'.

Vormingplus Kempen bekijkt of in het Landschap de Liereman ook 'een bewaar- of verzendplek' kan worden voorzien voor de brieven die vertrekken uit het arrondissement Turnhout."

Praktische info:

  • Trage Post 2012 Slow Mail
  • Kasterlee: donderdag 6 september
  • Turnhout: maandag 10 september
  • Begeleiding: Daniel Billiet - dichter/auteur/docent vzw Creatief Schrijven
  • Meer info: Vormingplus Kempen – This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - 014 41 15 65
  • Praktische info Talking Tree – interventies waarbij wordt voorgelezen uit boeken over wandelen, interviews met een deelnemende artiesten, afgewisseld met het voorlezen van Trage Brieven.
  • Klein Engelandhoeve Turnhout
  • Zaterdag 8 september: van 16.00 tot 17.00 uur.
  • Zondag 9 september: van 14.00 tot 15.00 uur.
  • Voorlezer: Wim De Belder, woordenier.