Oproep voor boeren en tuinders

Wat doet de Beek?

De Beek helpt bij de groei, bloei en oogst op de bio-boerderij en in de amateurtuin, in de stadstuin en in het park. De Beek kookt, eet en bewaart, denkt en spreekt over meer zelfstandigheid bij het voorzien in onze dagelijkse voeding.

logoDe Beek kookt met wat er vers in de tuin of op de boerderij groeit, met wat het seizoen en de aarde voortbrengt, met wat goed bewaard werd of met wat niet meer verkoopbaar maar zonder enige twijfel eetbaar is.

Wat doet de Beek op het Sideways festival?

Voor de Zwerf-Beek, de rondtrekkende Sideways-versie van de Beek, is het een uitdaging onze ideeën te volgen en voor ieder een stevig ontbijt, een reispicknick en een versterkend avondmaal te verzorgen.

De lokale boer is van oudsher sedentair. De kunstenaar sedert de vroege Middeleeuwen nomadisch. Ze zijn complementair, zoals kleur: groen en rood, het gewas en het bloed dat kruipt waar het niet kan gaan of blauw en geel, de lucht en het rijpe graan. De boer voedt het lichaam, de kunstenaar voedt de geest.

Gelijklopend zijn het vertrouwen op de intuïtie, het ambachtelijke en de grote gevoeligheid van zowel de boer als de kunstenaar.

De kunstenaar draagt uit wat hij waardevol vindt.

De boer teelt met kunde en zorg.

Beiden bewandelen ze de trage weg.

En via Sideways en de zwerf-Beek vinden deze wegen mekaar...

zoals het zaad en de vruchtbare grond...

Wat vraagt De Beek?

Laat van je horen tuinders en boeren langs wie de Sideways-karavaan passeert en die de vruchten van hun land, overvloed of overschot met ons willen delen, ruilen of op een andere manier verhandelen.

Zeg het ons als we groenten, fruit en kruiden langsheen de route mogen komen oogsten.

Wij verwelkomen eenieder die dagelijks mee wil plukken, oogsten of de maaltijden bereiden. Of ons de weg wil wijzen naar boer, tuinder of vruchtbaar initiatief op onze baan.