Welk boek zou je mee op stap nemen?

In 1794 wandelden John Hucks en Coleridge naar Noord Wales. Hucks droeg de poëzie van Thomas Churchyard met zich mee.
 
In 1802 wandelde Coleridge door Cumberland met in zijn bezit 'een hemd, een das, twee paar kousen, thee, suiker, pennen en papier, zijn  slaapmuts en een boek Duitse poëzie gehuld in olie met groen pigment (om waterafstotent te maken). Naar het schijnt las hij het Book of Revelations in Buttermere.
 
In 1818 reisde Keats door het Lake District naar Scotland met zijn vriend Charles Brown. Keats droeg Dante's Divine Comedy, Brown the works of Milton met zich mee.
 
In 2012 doorkruisen Dee Heddon en Misha Myers België al wandelend, met de volgende boeken bij zich: Werner Herzog's Of Walking in Ice, Nan Shepherd's The Living Mountain, Rebecca Solnit's A Field Guide to Getting Lost etc. etc. ...
 
Gedurende augustus en september zullen Dee Heddon en Misha Myers het Sideways Festival vervoegen, meewandelend van het westen naar het oosten van België (http://www.tragewegen.be/nl/about). De hele wandeling lang zullen ze een wandelende bibliotheek met zich meedragen - rugzakken gevuld met boeken die goed zijn om mee op stap te nemen. De bibliotheek zal een rondtrekkende lees- en schrijfgroep ondersteunen en de boeken zullen aan het einde van de wandeling aan Sideways geschonken worden. 
 
Dee & Misha zijn bezig de bibliotheek uit te bouwen. Ze verwelkomen boekentips voor de wandeling (ook weetjes over boeken die mee op wandel  werden genomen door illustere wandelaars/schrijvers). 
 
Graag een mailtje met jouw suggesties naar  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.                                     (Engelstalige communicatie)