Gemeentewegen doen bewegen

gemeentewegendecreetGoed op weg met het nieuwe decreet - opleiding voor lokale besturen en professionals

Op 1 september 2019 wordt het nieuw decreet Gemeentewegen van kracht. Er komen nieuwe regels voor lokale wegen, hun aanleg, wijziging, beheer, handhaving, enz. Het lokale beleid moet bijdragen aan een veilig wegennet en een fijnmazig netwerk van trage wegen. Steden en gemeenten krijgen meer zeggingskracht en impact.

Deze praktijkgerichte vorming geeft een gedetailleerd beeld van het nieuwe decreet. We zorgen voor interpretatie van de wetgeving en lichten kansen op. De gevolgen van de herziening van de fameuze buurtwegenwet worden in kaart gebracht. We vertalen wetsartikels naar concrete procedures, acties en maatregelen. Er is ruimte en tijd om het decreet te toetsen aan specifieke vragen of dossiers binnen uw stad of gemeente.

3 opleidingsmomenten

Lokale besturen en professionals kunnen kiezen uit 3 opleidingsmomenten:
o    Dinsdag 22 oktober - 't Pand - Gent - AFGELOPEN
o    Donderdag 7 november – CultuurCentrum - Hasselt  - AFGELOPEN
o    Dinsdag 19 november - ExtraCity - Antwerpen - LAATSTE PLAATSEN

De opleiding duurt een volledige dag en kost 300 euro per persoon (excl. 21 %  BTW). Gemeenten aangesloten bij VVSG betalen 250 € (excl. 21% BTW) per persoon. Leden of partnergemeenten van Trage Wegen vzw kunnen inschrijven aan verminderd tarief (150 €, excl. 21% BTW). Per opleidingsdag zijn de plaatsen beperkt tot 60 personen, snel inschrijven is de boodschap!

De opleiding wordt verzorgd door medewerkers van Trage Wegen en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten. Ze komt tot stand in nauwe samenwerking met de auteurs van het Gemeentewegendecreet.

De federale raad van landmeters-experten erkende de dagopleiding voor 7 uur permanente vorming.

Inschrijven

Dinsdag 19 november - Antwerpen

Voornaam (*)
Ongeldige invoer
Familienaam (*)
Ongeldige invoer
e-mail (*)
Ongeldige invoer
Entiteit (Gemeente, provincie, Regionaal Landschap, ...) (*)
Ongeldige invoer
functie (*)
Ongeldige invoer
Onze organisatie is VVSG-lid, lid of partnergemeente van Trage Wegen (of wenst dit te worden)

Ongeldige invoer
vul getoonde gegevens in (*) vul getoonde gegevens in   Ververs
Ongeldige invoer
verstuur inschrijving

Schrijf je in op onze nieuwsbriefTrage Wegen draagt zorg voor je privacy. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuws

  • K2_TuePMCETE_November+0100RNovPMCET_0C3 Vraag van de maand: hoe je gemeente aanzetten tot actie? (2)

    Het is allicht geen nieuws meer: op 1 september 2019 trad het decreet houdende de gemeentewegen (afgekort: Gemeentewegendecreet) in werking. Dat is belangrijk, want ook de trage wegen vallen onder dit decreet. Dit nieuwe reglementair kader zorgt voor heel wat veranderingen. Dé hamvraag die we de de afgelopen weken en maanden steeds meer te horen kregen is dan ook... op wélke manier kan ik mijn gemeente aanzetten tot actie? Vandaag: het verzoek tot herwaardering.

  • K2_TuePMCETE_November+0100RNovPMCET_0C3 Het kan wél - Meer dan 3 km herstelde en nieuwe wegen in en rond de dorpskern van Rozebeke

    Jaarlijks worden er op de Dag van de Trage Weg heel wat herstelde en nieuwe trage verbindingen ingewandeld. De afgelopen herfstige editie vormde hierop géén uitzondering. De werkgroep Trage Wegen Zwalm toonde zich opnieuw erg actief en sloot trots het voorbije werkjaar af met enkele mooie realisaties in en rond Rozebeke (één van de 12 Zwalmse kerkdorpen). Ook Natuurpunt Zwalmvallei en het Agentschap voor Natuur en Bos zorgden voor twee gloednieuwe doorsteken in de Zwalmvallei.

Volledig nieuwsoverzicht