header02

Menen, 19 augustus Brussel, 1 & 2 september Turnhout, 8 & 9 september Zutendaal, 15 en 16 september Herzele, 25 & 26 augustus

Peter Ankh aka P.ankh (IT) | DonkeyXote - Ephemeral Footprints

PERFORMANCE / Sideways hub & mobiel kantoor - Deelname aan Sideways-tocht van 17.08 tot 17.09

Interventies in Menen (19.08), Herzele (25-26.08), Brussel (1-2.09),  Turnhout (8-9.09) en Zutendaal (15-16.09)

web P.ankh - DonkeyXote 3- voorkeur AndyHet DonkeyXote project is het digitale platform en sociale netwerk van de Sideways expeditie: een nomadische, 'low impact' uitwisselingsruimte onder de Creativce Commons licentie. DonkeyXote brengt het gevolgde parcours 'in real time' online. Onderweg worden nieuwe manieren gezocht om geografische gegevens, verhalen, culturele tradities en fauna en flora in kaart te brengen via audiovisuele experimenten. De ezel zal functioneren als een levende en wandelende browser die de geografische gegevens, verhalen, culturele tradities, duurzame initiatieven (via greenmap) en fauna en flora (zoals plukbomen in de publieke ruimte via fruitmap) op de route in kaart brengt. Vragen, hypothesen en reisverhalenen die onstaan tijdens het wandelen zullen eveneens online worden gedeeld. Dit project van Peter Ankh verwijst naar de bloei van onafhankelijke platforms waar kennis wordt gegenereerd en gedeeld, maar legt ook de nadruk op de ethische, educatieve en psychografische betekenis van het wandelen.

Volg DonkeyXote op de voet

Peter Ankh aka P.ankh (IT)

web P.ankh - DonkeyXote 2Geboeid door het spanningsveld tussen kunst, activisme, nieuwe media en ecologie trekt Peter Ankh aka P.ankh sinds 2007 met zijn 'multimedia- ezel' door verschillende regio's van Europa. Het traditionele trek- en lastdier is uitgerust met digitale hardware en doet dienst als levende interface tussen de 'reële' en virtuele wereld. Met dit mobiele project ontsluit P.ankh het collectief geheugen en de gedeelde verbeelding van plekken.

www.donkijote.org - www.lasino.org - www.donkeypedia.nl 

Met de steun van: 

Logo Instituto Italiano di Cultura BXL blue.jpg