Project Sporen in de Tijd

Sporen in de Tijd is een Leaderproject van Leader Vlaamse Ardennen, met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen, Kunsten en Erfgoed, het Fonds Prins Filip en de gemeenten Zottegem, Zwalm, Brakel, Flobecq, Ellezelles en Ronse.

 

Sporen in de Tijd is een samenwerking tussen gemeenten en verenigingen in Vlaanderen en Wallonië.

 

Het project krijgt vorm dankzij de steun van vele lokale vrijwilligers, die meehelpen met de organisatie van activiteiten en met het erfgoedonderzoek. 

 

Sporen in de Tijd is een cultuurhistorisch onderzoek naar lijn 82, de vergeten spoorlijn, haar omgeving en de mensen die er gebruik van maakten.

 

Sporen in de Tijd is een reizende tentoonstelling en een regionaal festivalVan april tot oktober 2014, reizen een boeiende tentoonstelling en heel wat activiteiten de mijnwerkers achterna. Van Zottegem, over ZwalmBrakelFlobecq en Ellezelles naar Ronse. Een fascinerende reis in de tijd en door het landschap.

 

Sporen in de Tijd is een platform voor lokale kunstenaars, fotografen, dichters en creatievelingen. Met het Mijnwerkerspad, de oude spoorweg en de Mijnwerkers als rode draad krijgen kunstwerken vorm. Zij krijgen allemaal een plaats in de reizende tentoonstelling.

 

Momenteel kunnen fietsers en wandelaars niet meer het volledige spoortraject tussen Zottegem en Ronse volgen. Sporen in de Tijd wil ijveren voor een alternatieve verbinding of voor het herstel van het oorspronkelijke spoortraject als trage weg.   

 

Sporen in de Tijd is een project van:

Trage Wegen vzw > www.tragewegen.be

Elder - bureau voor erfgoed- en landschapsonderzoek > www.elder.be

    leaderlogostp